7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Öğrencilere eğitim desteği

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, tüm öğrencileri tek kişilik sıralarda oturtturmak için yoğun bir çalışma içersinde olduklarını belirtti.

Tokat Valiliği Bayındırlık toplantı salonunda Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’na brifing veren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, amaçlarının Tokat’ta tüm öğrencileri tek kişilik sıralarda oturtturmak olduğunu söyledi. Albayrak, "Kendi sıramızı kendimiz yapıyoruz. Bugüne kadar 23 bin 832 sıra yaptık. Bunların bize adet olarak maliyeti 40-50 milyon lira arasında. Devlet Malzeme Ofisi’nde ise bu rakam 115 milyon liraya çıkıyor. Kadrolu hizmetlilerimiz tarafından yapılan bu sıraların yanında yazı tahtası ve öğretmen kürsüsü de yapıyoruz" dedi.


Albayrak, okullarda bilgisayar konusunda çok hızlı gelişmelerin olduğunu da belirterek, "Tokat’ta 44 okula 407 adet yeni bilgisayar geldi. AB Yatırım Bankası’ndan 13 okula 190, yine ilköğretim ikinci baz olarak 896 olmak üzere toplam bin 493 tane bilgisayar kullanacağız. Bunlar hepsi yeni bilgisayarlar. İlimizde en ücra okullarımızda bilgisayar var" diye konuştu.

’Temiz Okul Temiz Çevre Kampanyası’ çerçevesinde az para ile çok iş yapıldığını da ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Vatandaş katkısı bu eğitim yılında daha fazla oldu. Bu proje 23 proje arasında ilk sırada örnek proje olarak yer alacak. Tüm yurda yayılacağına inanıyorum."

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ’Temiz Okul Temiz Çevre Kampanyası’na verilen desteğe teşekkür ederek, "Bu ödül çocuğa verilen bir ödül. Biz bu hizmetlerinden dolayı kaymakamlarımız, Milli Eğitim camiamızı ödüllendiriyoruz ama asıl ödüllendirdiğimiz kesim çocuklarımız, onlara çok şey borcumuz var. Geleceğimizin nesilleri çocuklarımızı iyi bir okul iyi bir çevrede eğitmek ve yaşatmak zorundayız. Bu hassasiyeti devam ettireceğiz" dedi.

Tokat
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 17:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?