7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Öğrencilerin zam tepkisi

ÖĞRENCİLERİN ZAM TEPKİSİ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) öğrencileri minibüslere yapılan zamma karşı eylem yaptı.

Tokat Belediyesi önünde toplanan öğrenciler pankart açarak seslerini duyurmaya çalıştı. GOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Meşe, üniversite öğrencilerini taşıma işini üstlenen kooperatifin öğrencilerin taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi. Minibüs ücretlerinin çevre illerle kıyaslandığında daha yüksek fiyat tarifesi uygulandığını iddia eden Meşe, "Bu yüksek ücret uygulamasına karşın öğrencilere verilen hizmet bu ücretin kat be kat altındadır. 200 TL'lik öğrenim kredisiyle geçinmek zorunda kalan

öğrencilerini, bunun yanında yüksek dolmuş ücretleriyle karşı karşıya bırakılmasını hangi vicdan kabul eder? Geleceğin büyük Türkiye'sinin mimarları olacak biz Türk gençliğinin otobüslerde tıkış tıkış balık istifi gibi taşınması reva mıdır?" dedi.

Öğrencilerin düzensiz dolmuş seferleri nedeniyle duraklarda her türlü hava şartında dakikalarca beklemek zorunda kaldığını ifade eden Meşe, "Daha önce sayısız kez öğrenci konseyimizce bu sorunları dile getirmemize rağmen hiçbir şekilde bir düzenlemeye gidilmemiştir. Biz bu isteklerimizi yılmadan usanmadan dile getirmeye devam edeceğiz. Öncelikle öğrencilerin bütçesi de göz önünde tutularak dolmuş ücretlerinin daha uygun bir seviyeye çekilmesi. Dolmuşların daha kaliteli bir düzeyde hizmet vermesi ve yolcu

kapasitesi üzerinde yolcu taşmaması ve dolmuş hareket saatlerinin öğrencilerin mağdur olmayacağı şekilde düzenlenmesi için her ne gerekiyorsa yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan son yapılan zamla 1,10 TL olan taşıma ücretlerinin 1,20 TL'ye çıktığı bildirildi.

ÖĞRENCİLERİN ZAM TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 12:20:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 12:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yılmaz IP: 78.186.3.xxx Tarih : 1.04.2010 14:29:25

Taşlıçiftliğin  adamlarını traktörden indirip minübüse bindiirirseniz böyle olur. Aslında rektörün bu olayları takip etmesi lazım ama nerdee. İşi gücü görevi olmayan işleree bakmak. Bu öğrenci kardeşlerimizin vebali sayın sorumsuz rektördedir.