8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Öğretmenlere maaş promosyonu

Maaş ödeme protokolü karşılığı "promosyon" adıyla bankalarca sunulan nakdi hediyenin çalışanlara dağıtılmasının, MEB genelgesiyle hükme bağlandığı bildirildi. 

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi Başkanı Bedrettin Mumcu, öğretmenlerin maaş ve ek ders ücretleri karşılığı bankalarla yapılan anlaşmalardan doğan banka promosyonlarının çalışanlara dağıtılması konusunda sendika olarak bir yılı aşkın süredir verdikleri mücadeleyi kazandıklarını kaydetti. 

Mumcu, şimdiye kadar okul idarecilerinin inisiyatifine bırakılan banka promosyonlarının gelir seviyeleri bakımından zor durumda bulunan eğitim çalışanlarına ödeneceğini belirterek, "Eğitim-Bir-Sen olarak 'maaş promosyonları çalışanların hakkıdır' sloganıyla başlattığımız kampanyayla eğitim çalışanlarına ek bir kaynak alma mücadelesinde 6 ay sonunda sonuca ulaşıldı. 24 Kasım günü genel yönetim kurulu üyelerinin Milli Eğitim Bakanımızı ziyaretinde sözünü almış olduğu promosyonların çalışanların hakkı olduğuna dair yayınlanmasını beklediğimiz düzenleme, dün itibariyle yapılmış bulunuyor. Bu genelgeyle Eğitim-Bir-Sen çalışanlara ek bir kazanç sağlamanın mutluluğunu yaşamaktadır. Bu sonucun eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi. 

Bu arada, Eğitim-Bir-Sen'in web sayfasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan genelgede, söz konusu promosyonlarla ilgili uygulama birliğinin sağlanmasının amaçlandığı bildirilirken, Bakan Çelik'in, "Maaş protokolleri gereğince sağlanan ek mali imkanların yüzde 30'unun okul ve kurumların ihtiyaçlarının karşılanmasında, geri kalan yüzde 70'inin ise çalışan personele dağıtılmasının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim" şeklindeki sözlerine yer verildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?