8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Orhan Hakalmaz'dan türkü ziyafeti

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla başlattığı "Bayrampaşa'dan Anadolu, Balkanlar ve Lübnan'a Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Türk Halk Müziği'nin sevilen isimi Orhan Hakalmaz, Tokat'ta konser verdi. 

Balkanlar'da 23, Anadolu'da 26 ilde düzenlenen program kapsamında Tokat'ta, Bereket Konvoyu tarafından verilen iftar yemeği sonrası gece tasavvuf musikisi konseri, sema gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterisi, orta oyunu ve folklor ekibi gösterilerinin yer aldığı etkinliklerle devam etti. 

Gecenin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz ise Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce Tokatlı'ya, seslendirdiği türküleriyle unutulmaz bir gece yaşattı. Türkçe'nin önemine değinen Hakalmaz, 35 ülkede Türkçe'nin kullanıldığını belirterek, bu anlamda ülkemizde yabancı dilde eğitime karşı olduğunu söyledi. 

Konser sonunda Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, günün anısında Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz'a teşekkür plaketi takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 11:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tunahan paşaoglu IP: 88.226.212.xxx Tarih : 18.10.2006 12:55:06
biz orda füsun hanımıda gördük çokda güzel oldu ama siz neden sitede füsun hanıma yer vermediniz ve herkese plaket verirken füsun hanıma teşekkür bile etmediniz tokatlı olarak geçici insanlara verdiğiniz degeri içimizden birine vermediğiniz için sizi kınıyorm...