20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Orman Müdürlüğü boksör yetiştirecek

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kurulan spor kulübünde 10-15 yaşlarındaki çocuklara boks eğitimi verilecek.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gençlik Spor Kulübü (ORÇEV 60), ücretsiz boks kursu kayıtlarına başladı. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacında olduklarını belirterek, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın illere vermiş oldukları talimatlar doğrultusunda gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, onları spora yönlendirebilmek için çalışmalar başlattık.

Biz de bu doğrultuda Gençlik Spor Kulübü kurarak genel kurulumuzu yaptık. Ben yönetim kurulu başkanlığına seçildim. Yönetimde kentimizin önde gelen esnaf ve iş adamlarımız var" dedi.


İlk etapta 10-15 yaş grubu öğrencileri boks spor dalında yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İkinci, "Tamamen ücretsiz olarak düzenlediğimiz faaliyete öğrencilerin katılımlarını bekliyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün salonlarının dolu olması nedeniyle Yaprak Tütün İşletmeleri’nde boş olan bir alanda ring oluşturacağız.

Daha sonra Güreş Eğitim Merkezi’ne bir ring kurarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocukların ders saatlerine göre uygun zamanlarında eğitim çalışmaları yapılacak. İki federasyona kayıtlı hocamız var. Bu arkadaşlarımızın gözetiminde çalışmalar yapılacak. İleri ki yıllarda da yüzme sporunu kulübümüze dahil edeceğiz. Amacımız ağaçlandırma ile çevre konusundaki titizliğimizle Tokatlıya temiz hava solutmaya çalışırken, ilimizde yetişen gençleri sporla faaliyetlerine yöneltmek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?