7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Piyade Alayı'nda nöbet değişimi

TOKAT 48. PİYADE ALAYI'NDA NÖBET DEĞİŞİMİ

Tokat 48. Piyade Alayı Komutanlığı'nda görev süresini dolduran Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Fahrettin Dörtkol, alay sancağını yeni Alay Komutanı Piyade Albay Süleyman Sami Yiğitaslan'a törenle devretti.

48'inci Piyade Alay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törene; Vali Şerif Yılmaz, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, 15. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Tokat Jandarma Bölge Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törende sancağı öperek Albay Yiğitaslan'a teslim eden Dörtkol,

"48. Piyade Eğitim Alayı Sancağı'nı teslim aldığım gibi lekesiz, tertemiz size teslim ettiğimin işareti olarak öpüyor ve teslim ediyorum" diye konuştu.

Sancağı teslim alan Piyade Albay Yiğitaslan ise, "Bu sancağı benden sonra sağ kalana teslim etmeden ölmek bana haram olsun. İçtiğim bu anda bağlı kalacağımın işareti olarak sancağımı öpüyor ve teslim alıyorum" dedi.

Vali Şerif Yılmaz ile Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, her iki subaya yeni görevlerinde başarılar diledi. Sancak ve komutanlık devir teslim töreni, tören geçişiyle sona erdi.

Tokat'ta 2008-2010 yılları arasında 48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda görev yapan Albay Dörtkol, 2010 yılı genel atamaları ile Astsubay Üst Karargah Hizmetleri Eğitim Merkezi Komutanlığına atandığı bildirildi.

Öte yandan sancak devir teslim törenin ardından Vali Şerif Yılmaz, Tokat Jandarma Bölge Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Mimiroğlu ile birlikte Sivas Garnizon ve 5. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, 15. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan'ı makamında kabul etti.

TOKAT 48. PİYADE ALAYI'NDA NÖBET DEĞİŞİMİ
TOKAT 48. PİYADE ALAYI'NDA NÖBET DEĞİŞİMİ
TOKAT 48. PİYADE ALAYI'NDA NÖBET DEĞİŞİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:58:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?