9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Proje tartışması

Tokat'ta, sebze halinin yerine yapılması planlanan konut projesi tartışmalara yol açtı. 

Mülkü Tokat Belediyesi'ne ait olan sebze halinin olduğu alan bir süre önce satışa çıkartılırken, gelinen noktada arsa üzerine iş merkezi veya konut yapılması konusunda farklı söylemler ortaya çıktı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, sebze halinin bulunduğu arsanın iki kez ihaleye çıktığını, satışta herhangi bir alıcı bulunmaması nedeniyle yeniden satışa çıkmasını veya önerdikleri projenin ihaleye sunulmasını istediklerini belediyeye sunduklarını kaydetti. Sarıtaşlı, belediyenin yapım ihalesinde 228 konut ve toplam 3 bin 780 metrekare ticaret alanı inşaatı yapacağını, önerdikleri projede ise toplam 140 konutluk 14 katlı ikiz kule ve 28 bin metrekare alışveriş merkezi projesinin yer aldığını belirterek, "Belediyemizin önce bu projeye çok sıcak bakarak her türlü yasaya uygun imar desteği verebileceklerini söylemelerine rağmen, son anda bu iyimser yaklaşım tam tersine dönmüştür.
Milletvekillerimizin hepsi, önerdiğimiz bu projeyi fevkalade olumlu bulmuşlardır. İlimizin konuttan ziyade alışveriş merkezine ihtiyacı vardır.
Bu arsayı 228 kişinin kullanması mı daha iyidir, yoksa bir milyon kişinin istifade edeceği alışveriş merkezimi yapmak mı daha doğrudur? Elbette tüm Tokat'ın istifade edebileceği bir projeyi uygulamak gerekir" dedi.
 
19 Aralık 2006 tarihinde yapılacak olan ihaleye Tokatlı bileşimin girme şansı gözükmediğini söyleyen Sarıtaşlı, "İhale ilanının 5. maddesinin A metnine göre, tahmini bedelin yüzde 50'sinden az olmamak üzere inşaat işlerine ait tek sözleşmeye dayalı benzeri iş bitirme belgesi, yani 228 konutu tek sözleşmeyle yapmış bir firmanın iş bitirmesi lazım. Dolayısıyla Tokatlılar adına 22 işadamıyla kurduğumuz şirketin böyle bir iş bitirmesi yok. Buraya girme şansı da yok. Biz konut ihalesine girmek istemiyoruz. Bizim tüm isteğimiz ortaya koyduğumuz proje veya buna benzer projelerin hayata geçirilmesi. Biz öneri getirdik. Belediyemiz bir yarışma açsın, bundan daha güzel, mükemmel bir proje oluşturarak onu ihale etsin. Tokat için ihtiyaç olan alışveriş merkezinin yapılması lazım. Bu merkezin yapılacağı kent merkezinde 22 dönümlük arazi şanstır. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 14:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?