7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Protokolden kene önlemi

PROTOKOLÜN KENEYE KARŞI ÖNLEMİ

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri keneye karşı pantolon paçalarını çoraplarının içine alarak mera açılışına katıldı.

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Dökme Tepe köyünde "Mera Islahı ve Yönetimi Projesi" kapsamında mera açılışı töreni düzenlendi. Törende keneye karşı duyarlılık gösteren Vali Yılmaz, keneden korunmada en kolay ve pratik çözüm olan yolu tercih etti. Törende konuşma yapan Vali Yılmaz, merayla ilgili konuşmasından sonra kene ısırmalarına karşı alınacak tedbirleri sıraladı.

Özellikle hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan vatandaşların risk altında olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Bu anlamda özellikle çiftçilerimiz, hayvancılıkla uğraşanların gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Biraz sonra hayvanları meraya salarken, hepimizin tedbirlere riayet ederek alana gitmesini tavsiye ediyorum. Bu, burada kene vardır manasında değildir. Kenenin nerede olacağı belli değildir. O nedenle bir tek insanımızın dahi burnunun kanaması bizleri rahatsız eder. O nedenle gereken tedbiri almak lazım. Bunu ilk önce kendi nefsimizde yaşayalım, ondan sonra diğer insanlara söyleme hakkı bulalım" dedi.

Vali Yılmaz konuşmasının ardından protokol çadırında pantolonun paçalarını çoraplarının içerisine koyarak keneye karşı önlem alırken, protokoldekiler de Vali'ye eşlik etti. Vali Yılmaz ve beraberindekiler pantolon paçaları çoraplarının içinde kurdeleyi keserek meranın açılışını yaparken, büyükbaş hayvanlar da meraya salındı.

PROTOKOLÜN KENEYE KARŞI ÖNLEMİ
PROTOKOLÜN KENEYE KARŞI ÖNLEMİ
PROTOKOLÜN KENEYE KARŞI ÖNLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 12:59:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman hakan IP: 78.187.37.xxx Tarih : 7.05.2010 09:22:36

Dökmetepedeki çalişmalarını  gelmesin dillerim.böyler calişmalarında taşradan başlamasında arzu ederim. dökmetepe islah projesine emeği geceni teşekkür ederim.