7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Rengarenk bir 1 Mayıs

TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI

Tokat'ta, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamalarına katılanlar Cumhuriyet Meydanı'nda halay çekerek eğlendi.

Tek Gıda İş Sendikası ve Eğitim-Sen öncülüğünde yapılan kutlamalara KESK'e bağlı sendikalar ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe katılanlar ellerinde sendika bayrakları ve pankartlarla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda arama noktalarından geçen sendika üyeleri alanda halaylar çekerek eğlendi. Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Ertan Uysal konuşmasında, bugün dünyanın her kentinde milyonlarca emekçinin 1 Mayıs'ı kutladığını söyledi. Uysal, bu ülkede emekçilerin hala örgütlü olmadığını ifade ederek, "İşçi-memur, kadrolu-kadrosuz, sigortalı-sigortasız, kurum işçisi-taşeron işçisi, geçici işçi, 4 B'li, 4 C'li diye paramparça edilmiştir. Sendikalaşma oranı yüzde 10'ların altındadır" dedi.

Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya ise TEKEL işçilerinin mücadelesinden sonraki ilk 1 Mayıs'ta bütün Türkiye'de TEKEL işçilerinin emekçi dostları ile birlikte bugün meydanlarda olduğunu kaydetti. Türkiye ve dünyada emek hak ve özgürlüklerine en ağır saldırıların yaşandığı bir dönemden geçildiğini ileri süren Karlıkaya, işçilerin sınıfsal çıkarlarının gerektirdiği düzemde örgütlenerek örgütlü gücünü birleştirmediği takdirde, haklarını geliştirmek bir yana sürekli mevzi kaybetmekte olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamalarının ardından kutlamalara katılanlar halay çekerek eğlendi.

Öte yandan, Yeraltı Çarşısı üzerinde TOKAD tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda ise ADD, Eğitim İş. TGB ve İşçi Partisi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı.

TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
TOKAT'TA 1 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:33:02
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?