8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Reşadiye'de Afrika'ya yardım kermesi

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Afrika'ya yardım amacıyla kermes düzenlendi. 

Reşadiye Kadın Platformu ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile birlikte gerçekleştirilen kermese Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, AKP İlçe Başkanı Yusuf Avşar, Tokat Eğitim Bir-Sen Sekreteri Cemil Çağlar, Tasfiye Dergisi Yayın Yönetmeni Ahmet Örs ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kermes konusunda bilgi veren Nuran Şahin, Reşadiyeli hanımlar olarak sömürülmüş, yoksul bırakılmış Afrika için ne yapabiliriz diye düşündüklerini ve İHH ile temasa geçerek kermes açmaya karar verdiklerini söyledi. Şahin, duyarlı olan herkese çağrıda bulunduklarını ifade ederek, "Afrika son yılların en büyük kuraklığını yaşamaktadır. Lütfen orada çocuklar ölmekte ve insanlar yok oluşa sürüklenmekte buna seyirci kalmayalım hepimiz fert, fert Afrika'ya su taşıyalım, ekmek taşıyalım" dedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 14:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent KAYNAR IP: 81.214.154.xxx Tarih : 24.06.2006 17:48:06
Bu kermesi düzenleyenleri yürekten kutlamak istiyorum. Her gün Dünya üzerinde 17 bin çocuğun açlıktan öldüğü bir dünyada herkes Reşadiyeli hemşehrilerimiz hadar duyarlı olabilse daha çok çocuk hayatta kalabilir belkide.