8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Reşadiye'de organik tarım toplantısı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde, "Kelkit Havzası'nda Organik Tarım Fırsatı" konulu panel düzenlendi. 

Tokat'ta, Reşadiye İşadamları Derneği (REŞAD) ve Tokat Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen "Yayla ve Kültür Turizmi Gezisi İle Organik Tarım Fırsatı Programı" kapsamında yapılan etkinlikler, Reşadiye İlçesi'nde devam etti. Resüt Tesisleri'nde yapılan gezi programı sonrasında Reşadiye Termal Otel'de "Kelkit Havzası'nda Organik Tarım Fırsatları" paneline geçildi. Panele; Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı ve Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Reşadiye İşadamları Derneği (REŞİAD) Başkanı Mehmet Önder, Sağlıklı Gıda Platformu Başkanı Hüseyin Bozdağ, işadamları ve davetliler katıldı. Panelde, Kelkit Havzası'nda organik tarım için "neler yapılabilir" konusu tartışıldı. 15 ilçe ve 5 ili kapsayan Kelkit Havzası'nda organik tarımın uygulanması amaçlanan panelde, organik tarımın getirileri anlatıldı ve bölgede bunun yaygınlaştırılması için yapılacaklar ortaya konuldu. 

Panelde bir konuşma yapan Vali Erdoğan Gürbüz, organik tarımın Kelkit Havzası'nda yaygınlaştırılması amacı ile toplandıklarını ifade ederek, "İkinci Dünya Savaşı sonrası basit üretim yapabilmek için kimyasal maddeler kullanılarak ürünler elde edildi. Fakat 1970'li yıllarda bu ürünlerin kanserojen etkisi anlaşıldı ve temiz gıda maddesi arayışları sonucunda "organik tarım" ortaya çıktı. Türkiye de bunu yapmak zorunda. Çünkü bizim ihracatımızın fazlası AB ülkelerine gitmektedir. Bu doğal fırsatı hayata geçirmek için tüm çabaları sarf edeceğiz" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da, kaymakamlık olarak organik tarım konusunda, bölgede uygulama yapacak olan girişimcilere, uygulama ve üretim anlamında destek vereceklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 00:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?