8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Reşadiye'de orman yangını

Reşadiye ilçesi Çakmak köyü sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. yangın 10 dönümlük arazide etkili oldu.

Olay yerine Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Aybek , Niksar Orman İşletme Müdürü Murat Çalık geldi. Yetkililer söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.

İlçe ve belde belediyelerin itfaiye araçları ile yangın etkisiz hale getirildi. 

İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu; yangın olayında herhangi bir can ve ağaç kaybının olmadığı, çalılık alanların bir kısmının yandığını, sık ormanlık alana yayılmadan yangının etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, çalışmada emeği geçen ilçe jandarma komutanlığı , Niksar Orman işletme müdürlüğü ve itfaiyelerini olay yerine gönderen tüm belediyelere teşekkür etti. 

Çevreci sivil Toplum Kuruluşlarından olan Reşadiye Tema vakfı gönüllüleri bölgede meydana gelebilecek yangın olaylarıyla ilgili açıklama yaptılar; "Orman alanlarında piknik yapan aile veya kişilerin yaktığı ateşleri söndüğünden emin olarak piknik alanını terketmelerini , şişe ve diğer çöpleri çevreye atmamalarını bu anlamda 'çevreyi evimiz olarak kabul edelim' sloganına sahip çıkılması gerekiyor."

İsmail Avşar - Kenthaber / Reşadiye - TOKAT
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 15:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?