8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Saksıda şüpheli bomba

Tokat'ta bir şahsın evinde bulunan el yapımı bomba düzeneği, bomba ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka semti 600 Evler Mahallesi'nde Bayram Apartmanı'nın 1. katında bomba olduğu ihbarını alan bomba uzmanları, ilk önce can güvenliği açısından binayı boşalttı. Binanın 2. katında bulunan bir hasta, çağrılan sağlık ekipleri tarafından evden sedye ile çıkartıldı. Bu arada eve giren bomba imha uzmanları, bomba düzeneğini kısa sürede etkisiz hale getirdi. Evde oturan şahsın yaklaşık 1 haftadır evde olmadığı, evin kapısını açtığında düzenekle karşılaşarak polise haber verdiği kaydedildi. 

Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, bomba düzeneğinin sprey ve torpillerin bir saksı içerisine yerleştirilerek oluşturulduğunu söyledi. Spreylerin yakıcı, torpillerin patlayıcı özelliği olduğunu belirten Ünal, bomba düzeneğinin daha ziyade yangın çıkarmak amacıyla birileri tarafından yapılmış olduğunu ifade ederek, "Düzeneğin nasıl yapıldığı konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Bazı bulgular var, kısa sürede olayı aydınlatacağız. Özellikle belirtiyorum siyasi bir yönü yok. Tamamen başka bir hesaplaşmadır. Vatandaşımızı tanıyoruz. Bu düzenek çok karşılaşılan bir mekanizma değil. Burada 2 özellik var, torpiller ses getirici ve patlayıcı, spreyler yanıcı. Daha ziyade yangın çıkarmak amacıyla fakat eşyalar da toplanmış. Çıkacak olsa yangın burada çıkacaktı. Şahıs kamu görevlisi, o konuda bağlantıları olabilir. Şahsın bazı özel durumları da araştırılıyor. Geçmişte şahsın jandarma ve emniyete intikal eden 2 olayı var. Değişik konular araştırılıyor. Sabotaj da olabilir" diye konuştu. Ünal, düzeneğin kapı açıldığında patlayacak şekilde ayarlandığını fakat patlamadığını sözlerine ekledi. 

Öte yandan, bir kamu kuruluşunda memur olarak çalıştığı öğrenilen 1 çocuk babası ev sahibi 36 yaşındaki Cevdet Ş.'nin, bir süre önce eşinden boşandığı, başka bir ile tayini çıktığı için eşyalarını topladığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak Cevdet Ş., basın mensuplarının sorularını cevapsız bııraktı. Polis otosuna bindirilen şahıs, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 23:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz hızarcı IP: 85.105.108.xxx Tarih : 28.10.2006 09:00:38
kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir.allah her zaman yanın da olsun.Cenabı Allah Büyüktür hiç o güzel canını sıkma.tekrar geçmiş olsun