7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Salona sığmayan coşku

TOKAT'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyetin ilanının 87. yıldönümü kutlamaları Tokat'ta hava muhalefeti nedeniyle Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın tebrikleri makamında kabul etti. Tören programı ise yağmurlu hava nedeniyle Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na alındı. Tokat Valisi Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve kıvançla kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. İç ve dış düşmanlara karşı 1919 yılında başlatılan bu büyük mücadelenin zaferle noktalandığını ve 29 Ekim 1923'te Genç Türkiye

Cumhuriyeti kurulduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Cumhuriyetle birlikte ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi ve askeri alanlarda büyük atılımlar yapılarak bugünün güçlü, güvenilir, istikrarlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti oluşturulduğunu kaydetti.

Etkinlikler çerçevesinde şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Tören yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve yöresel folklor oyunlarıyla sona erdi. Yağmur nedeni ile iptal edilen resmi geçit töreninin ise 30 Ekim Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

TOKAT'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 16:41:05
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 18:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?