7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Sanatçı şoför

Tokatlı minibüs şoförü, aracında kendisine ait halk müziği demo kasetini çalıyor. Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin kampüs ile şehir merkezi arasındaki yolcuğu arabesk şarkıcılarının filmlerini anımsatırken öğrencileri de mutlu ediyor.

Minibüs şoförlüğü yapan Bilal Sönmez (38), aracında sürekli olarak kendisine ait demo kaseti çalıyor. Şehir merkezi ile okul kampusü arasındaki 15 kilometrelik yolu eğlenerek gidip gelen ve müziğin ritmine ayak uyduran öğrenciler minibüste adeta kendilerinden geçiyor.

Yaklaşık 13 yıldır minibüs şoförlüğü yapan Bilal Sönmez, 600’e yakın bestesi olduğunu ifade ederek, "Müziğin, özellikle de halk müziğinin hayranıyım. 600’e yakın bestem olmasına rağmen sesimi duyuramadım. İki adet demo kaset çıkardım fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle bunları hayata geçiremedim. Bugünlerde üçüncü kasetimi yapmaya çalışıyorum. Kısmet olursa 2005 yılı içersinde bandrollü olarak yeni bir kasetim piyasaya çıkacak" dedi.

Sönmez, müzikle küçük yaşlardan beri uğraştığını ve beste yaptığını belirterek, "Sesimin güzel olduğunu söylüyorlar. Öğrenciler büyük ilgi ile dinliyor, bazen kasetteki sesin bana ait olduğuna inanmıyorlar. Onlara canlı olarak söylüyorum. İşte böyle öğrencilerle aramızda neşeli bir zaman geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler de okula gelip giderken stres attıklarını ifade ederek, "Bilal abiyi hayranlıkla dinliyoruz" dedi.

tokat
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal türk IP: 78.172.191.xxx Tarih : 20.04.2010 18:53:16

bilal bey çok harika eserleriniz var inşallah başarılı olursunuz