8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Sanayiciye TKB desteği

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı, asıl hedeflerinin kalkınmada öncelikli illerin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 

TKB'nin anonim şirketlere sağladığı kredi imkanlarına ve tanıtımına ilişkin olarak, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile birlikte düzenlediği kredi bilgilendirme toplantısına, TKB Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı, TKB Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal Ünen, TKB Kredi Pazarlama Müdürü Yrd. Hasan Üskülüp, TKB Kredi Pazarlama Müdürlüğü'nden Kıdemli Uzman M. Fatih Büyükkaytan ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, TKB'nin her zaman Türkiye'nin çimentosu olduğunu belirtti. Sarıtaşlı, sanayici ve yatırımcıların yanında olan bir bankandan sanayici ve işadamlarının en azami şekilde yararlanmasını ümit ettiklerini kaydetti. 

TKB Genel Müdür Yardımcısı Yalçıncı ise, bankaları hakkında bilgi vererek, bankalarının sadece kredi faaliyetleriyle sınırlı olmadığını onun dışında projelerin hazırlanmasına da yardımcı olduklarını ifade etti. Yalçıncı, asıl hedeflerinin kalkınmada öncelikli illerin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Biz diğer bankalar gibi sadece karı düşünmemekte, ülkeye nasıl faydalı olabileceğimizin hesabını yapmaktayız. Banka olarak kalkınma ve istihdama öncelik veriyoruz. Bunun için bu bölgeye önem veriyoruz. Başka bankaların giremediği bölgelere de biz giriyoruz. Doğu ve güneydoğudaki yatırımcıyı teşvik ediyoruz" dedi. 

Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal Ünen ise, TKB'nin çeşitli yatırımlarda kredi kullanma şeklinin mevcut olduğunu, KOBİ kredilerinden tarımsal sanayi, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında yatırım yapmak isteyen ve yatırımını büyütmek isteyen işletmelerin faydalanabileceğini aktardı. 

Toplantıda ayrıca, kredi limitinin yeri ve cinsine göre değişken olduğu, yatırım kredilerinin 2 yıl ödemesiz 5 yıla kadar vadeli, işletme kredileri ise 1 yıl ödemesiz 3 yıla kadar vadeli olarak, halihazırda YTL bazında değişken faiz oranıyla verildiği açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 13:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?