30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Şap hastalığı ile mücadele

Tokat'ta, 447 bin 155 adet büyük ve küçükbaş hayvana şap aşısı yapılacağı bildirildi.


İl Tarım Müdürlüğü'nce, şap hastalığını önlemek amacıyla çift tırnaklı hayvanların aşılanması çalışmaları başlatıldı. İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, halk arasında dabak olarak bilinen şap hastalığının, çift tırnaklı hayvanlarda görülen bir hastalık olduğunu kaydetti. Kavak, bu hastalığın kısa sürede çok sayıda hayvana bulaşıp ciddi ekonomik kayba neden olabilecek bir güçte olduğunu belirterek, "Şap hastalığı ile mücadele edebilmenin en iyi yöntemi aşılamadır.

Ülkemizde yılda iki defa olmak üzere şap hastalığı aşılama programı gerçekleşmektedir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca 'Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi' çerçevesinde '2009 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası, Hayvan Hastalık ve Zararları' ile mücadele programı kapsamında 01 Eylül ila 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu program nedeni ile ilimiz genelinde 232 bin 117 adet büyükbaş ve 215 bin 38 adet küçükbaş hayvan şap aşısı ile aşılanacak. Şap aşısı iki aydan büyük tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara uygulanacak" dedi.
Kavak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanını aşılatmayanlara 500 TL idari para cezası uygulanacağını, herhangi bir ceza uygulanması ile karşılaşılmaması için konuya özen gösterilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?