7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şap karantinası kalktı

TOKAT'TA ŞAP KARANTİNASI KALDIRILDI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, şap karantinasının kaldırıldığını Kurban Bayramı'nda hayvan sevkiyatı yapabileceğini açıkladı.

Vali Şerif Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ile birlikte Tokat Barosu Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek tekrar seçilen Faruk Bostancı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bostancı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Yılmaz, baronun zor bir görev üstlendiğini ifade ederek, "Bazı gerçekleri söylediğiniz zaman zülfiyare dokunur. Onun için alımlı olmaması lazım. Madem hukuksa hakkın söylenmesi gerekir. Bunu yaptığınızı daha önceki dönemlerden bildiğim için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da anlayış içerisinde devam edersiniz" dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük de, yargı olarak barodan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Son günlerde yargının hızla dönüşüm yaşadığı, reform niteliğindeki eylemlerin oluştuğu bir günde de sizlerle beraber devam etmek bize de ayrıca onur, güç verecektir. Sizleri sürekli yanımızda görmekten mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tokat'ta yargı sayın valimizle birlikte bir bütün. Sayın Valimiz bizim ayrıca abimizdir. Hakikaten güzel bir ortamımız var. Hayırlı olsun" diye konuştu.

ŞAP HASTALIĞI TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Basın mensuplarının ziyaret sonrasında sorularını yanıtlayan Vali Yılmaz, şap hastalığı nedeni ile kapatılan hayvan pazarlarının açılması ve hayvan sevkiyatının önünde bir engel kalmadığını belirterek, "Şap hastalığı tamamen söndü. Hayvan pazarları ve sevkiyatı serbest bıraktık. Kurban Bayramı öncesinde herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Eski Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nin yeri ile ilgili sorulara cevap veren Vali Yılmaz, bugün itibariyle onarımı ile ilgili yer tahsisi yapıldığını belirterek, "Binanın elektrik tesisatları elden geçirilerek boya yapılacak. Sağlık Müdürlüğünün hükümet konağında bulunan ana birimleri ile diğer yerlerdeki ünitelerin tamamı eski hastaneye taşınacak. Diş hastanesi ile ilgilide çalışma devam ediyor" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 16:59:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 17:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?