7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Sara hastası genç kız kendini yaktı

KENDİNİ YAKAN SARA HASTASI GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

Tokat'ın Niksar ilçesinde kendini yakan sara hastası bir genç kız hayatını kaybetti.

İddiaya göre, Niksar'ın Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde annesi ve babaannesi ile yaşayan sara hastası Derya Kılınç (30), odasında kıyafetini çakmakla tutuşturarak kendini yaktı. Annesi ve yengesi tarafından kurtarılmaya çalışan genç kızın vücudunda ağır yanıklar oluştu. Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılınç, burada yapılan tedavinin ardından 3. derecede yanık teşhisiyle Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak

sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan otopsinin ardından cenaze ailesine teslim edildi.

Genç kızın dayısı Turan Ayık, sara hastası olan yeğeninin bir süre psikolojik tedavi gördüğünü ifade ederek, "Ev tenhalaştığı sırada kendinin çakmakla yakmış. Giysileri naylon olduğundan kısa sürede alev almış. Annesi ve yengesi fark etmiş olayı. O sırada dışarıdaymışlar gelip kurtarana kadar olan olmuş zaten" dedi.

Ayık, genç kızın sara nöbeti geçirdiğini ve zaman zaman evi terk edip gittiğini belirterek, "Daha önce hastanenin psikiyatri bölümüne getirdik. İlaç kullanıyordu. İlaç tesirini kaybedince nöbetleri şiddetleniyordu" şeklinde konuştu.

KENDİNİ YAKAN SARA HASTASI GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 14:56:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 16:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?