8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Saraybosna Müftüsü Tokat'ta

SARAYBOSNA MÜFTÜSÜ SMAJİÇ TOKAT'TA

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılmak üzere Tokat'a gelen Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smajiç, Türkiye'nin Osmanlı'dan daha da güçlü olmasını istediklerini söyledi.

Vali Şerif Yılmaz, Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smajiç ve beraberindeki heyetle birlikte İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ı makamında kabul etti. Vali Yılmaz, tüm dünyada yaşayan Müslümanlar için önemli bir gün olan bu günde kardeş şehir Saraybosna Müftüsü'nü Tokat'ta konuk etmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "İki ilimizin kardeş şehir olarak belirlenmesinin ardından birçok güzel gelişmeler oldu. Bu olumlu gelişmelerin bizler ve Saraybosna için önemli olduğunu düşünüyorum. 4-5 yıl önce Türk işadamlarının

yatırım yapmak amacıyla yapmış oldukları ziyarette ben de o zaman ilk defa Saraybosna'yı ziyaret etmiştim. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm birimleri kardeş ülkemiz için ilişkilerin gelişmesi yönünde çok önemli adımlar atılıyor" dedi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Tokat'ta etkinliklere misafir olarak çağrılmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smajiç ise, "Bundan üç yıl önce büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Diyanet Başkanlığı'nın yapmış olduğu kardeş şehir projesinde bizim kardeş şehrimizin Tokat ili olması, bunu samimi duygularla söylüyorum, ne ifade ettiğini o zaman tam olarak anlamamışız. Şimdi aradan geçen 3 yılın ardından ne kadar güzel bilgi alışverişleri oldu. Bu güzel şehri ve bu güzel

şehrin insanlarını tanımaktan dolayı çok mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu uygulama ilk yapılırken herkes İstanbul ili ile kardeş şehir olmak istiyordu ama biz o zaman Tokat ili ile kardeş olmuştuk. Şimdi sorsalar İstanbul mu Tokat mı diye, kesinlikle hiç düşünmeden Tokat ili derim. Çünkü Anadolu insanının yüreğini biliyorum ve bu ili gerçek anlamda çok seviyorum" diye konuştu.

Saraybosna Müftüsü Smajiç, Valilik ziyaretinin ardından Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin'i makamında ziyaret etti. Çetin, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin Osmanlı'dan daha da güçlü olmasını istediklerini ifade eden Smajiç ise, "Siz özünüze döndüğünüzde, daha da güçlendiğinizde biliyoruz ki biz Bosna'da, Avrupa'da daha güçlü ses olacağız, güç olacağız. Bundan sonra atacağınız her adımda bizi de düşünün, bizi de yanınızda bulundurun. Çünkü biz sizin gerçekten dostlarınızız" dedi.

SARAYBOSNA MÜFTÜSÜ SMAJİÇ TOKAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:21:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 23:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?