9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Sarıtaşlı özelleştirmeleri değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Ümit Sarıtaşlı, özelleştirme kapsamındaki TEKEL Tokat Sigara Fabrikası ile ilgili olarak, "Sigara fabrikası gibi büyük değerler her zaman meydana gelmiyor. İyi hesap edilip, ona göre hareket edilmesi gerekiyor" dedi. 

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şubesi'nin yeni Başkanı Suat Karlıkaya'yı partililerle birlikte makamında ziyaret eden MHP İl Başkanı Sarıtaşlı, TEKEL'in özelleştirilmesinin kentin geleceğine büyük zarar vereceğini savundu. Sarıtaşlı, ''Mesele özelleştirme meselesi değil. Devletin bazı şeylerden elini çekmesi lazım. 

Ama Tokat ekonomisine bugüne kadar artı katma değer olarak hiçbir şey yapılamadı. Mevcut hükümetin yanlış teşvik uygulamasıyla birlikte 14-15 milyon YTL organize sanayi alt yapısına harcandı. Ancak boş ve atıl bir şekilde duruyor. Teşvik kapsamında Düzce ve Bilecik gibi iller var. İşadamlarının ulaşım yönünden bütün kent ve limanlara yakın iller dururken Tokat'a yatırım yapması beklenemez. Bu anlamda sigara fabrikası gibi büyük değerler her zaman meydana gelmiyor. İyi hesap edip, ona göre hareket edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Suat Karlıkaya da, TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın kentin ekonomisine katkısının küçümsenemeyeceğini ifade ederek, "Tokat TEKEL Sigara Fabrikası şehirden göç vermesini önlemiştir. Hiçbir yabancı şirket gelip de Tokat'ta fabrika kurmaz. Ülkeyi düşünürken genel olarak düşünmek gerekiyor. TEKEL'in önemi küçümsenemez. Tokat'ta nüfusun büyük çoğunluğuna hitap ediyor. Bu nedenle özelleştirme kapsamında bulunan Tokat Tekel Sigara Fabrikası'nın önemi kent ekonomisi için vazgeçilemez'' şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 17:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?