7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Sıcak havalara dikkat!

SICAK HAVALAR EN FAZLA ÇOCUKLARLA YAŞLILARI ETKİLİYOR

Tokat İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, bebekler ve çocuklar ile yaşlıların güneşin en tepede olduğu saatlerde dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de artan hava sıcaklıklarına paralel olarak güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için uzmanlar önerilerde bulunuyor. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mete Bayburtlu, güneş'in en tepede bulunduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşların mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamalar veya direk güneşe maruz kalmamaları için şapka kullanmalarını önerdi. Bu saatler arasında bebekler, çocuklar ve 50-55 yaş üzerindeki vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Bayburtlu, "Vücut

böyle bir hava sıcaklığını fizyolojik olarak terlemeyle cevap vererek kendi ısısını düşürüp kendi biyolojisini sağlamaya çalışıyor. Terleyen vücutlar ve çocuklarda her şeyden önce çok soğuk olmayan ama serin olan içecekleri öneriyoruz. Bebekler ve çocuklar susadıklarında bunu ifade edemi ye biliyorlar. Bebek ve çocuklar sizden istemeden su veriniz. Yine serinlemek için yaz meyvelerini tüketebiliriz. Öğle saatlerinde mecburi olarak dışarı çıkarak mecburi güneş ışınlarına maruz kalanlara ise 30 faktör ve üzerinde güneş kremi öneriyoruz" dedi.

Bayburtlu, bebek ve çocuklarda yarım litre terlemeyi dikkate alarak yetişkinlerde ise 3 litreye kadar su tüketmelerini önererek, "Kalp, damar, varis ve şeker hastaları ise nem ve hava sıcaklığına daha duyarlı olarak mümkün olduğu kadar öğle saatlerinde dışarıda olmayacaklar. Bu tür hastalara yüksek kalorili fazla yağlı şekerli gıdaları kesinlikle önermiyoruz. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi öneriyoruz" diye konuştu.

SICAK HAVALAR EN FAZLA ÇOCUKLARLA YAŞLILARI ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:27:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?