7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Sigara içen kadın sayısı artıyor

SİGARA İÇEN KADINLARIN SAYISI ARTIYOR

Göğüs Hastalıkları ve Tbc. Uzmanı Dr. İpek Coşkunol, dünya genelinde her 5 sigara içicisinden birisi kadın olduğunu belirterek, "Her geçen yıl daha çok sayıda kadın sigara bağımlısı oluyor" dedi.

Tokat Devlet Hastanesi bünyesinde açılan yaklaşık bir ay önce açılan Sigara Bırakma Polikliniği sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet veriyor.

Sigara içenlerin yüzde 70'inin sigarayı bırakmak istediğini ve desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Dr. Coşkunol, sigara bağımlılarına çeşitli testler yapıldıktan sonra bilgilendirmeyle birlikte tedavinin başladığını kaydetti.

Sigara tiryakilerinin bağımlılığının ölçülerek eğitim, davranışsal ve farmakolojik tedavi ile birlikte çalışmaların yapıldığını ifade eden Coşkunol, "Bu bir yıl gibi uzun bir süreç. Ama hastalarımız ilk 15 günde tamamen sigarayı bırakıyor. Takiplerimiz uzun sürüyor. Tek başına sigarayı bırakanların yüzde 3'ü başarılı oluyor. Uzman desteği ile bu oran yüzde 70'lere kadar çıkıyor" dedi.

Dünya genelinde her 5 sigara içicisinden birisi kadın olduğuna dikkat çeken Coşkunol, "Her geçen yıl daha çok sayıda kadın sigara bağımlısı oluyor. Tütün endüstrisi kazançlarına kazanç katmak için kadınları hedef seçti. Tütün endüstrisi, sigara içen kadını daha özgür, daha sosyal, başarılı, seksi ya da cazibeli gösterecek şekilde sigara reklamı yapmakta ve kadınlarda sigara içiciliğini arttırmaya yönelik yeni pazarlama taktikleri geliştiriyor. Bugünkü sigara kullanıcılarının yarısını, gelecekte sigara ile ilişkili bir hastalık nedeniyle kaybedeceklerini çok iyi bilen tütün endüstrisi, yeni kullanıcılar yaratmak ihtiyacı içinde. Bu sebeple "Kadınlar Hedeftedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:23:00
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 16:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?