3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Sığınmacılara kömür yardımı

Tokat Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından 151 sığınma müracaat sahibi aile için kömür yardımının başladığı ve tamamlanma aşamasında olduğu bildirildi.

Tokat'ta geçici olarak ikametlerini devam ettiren Afganistanlı, İranlı ve Iraklı sığınma müracaatı sahibi yabancıların kömür yardımı alamadıkları hususundaki haberlerin basında yer almasının ardından yapılan incelemede söz konusu gecikmenin yüklenici firmanın Türkiye genelinde kömür dağıtımını geciktirmesinden kaynaklandığı bildirildi. Tokat Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada; bu kış sezonu itibariyle 5 bin ton kömür yardımı yapılacağı belirtildi. Kömür yardımı dağıtımı hususunda 151'ini sığınma müracaat sahibi ailenin oluşturduğu toplam bin 969 aileden bin 842'sinin kömür dağıtımının şu an itibariyle tamamlandığı, 151 sığınma müracaat sahibi ailenin ise 24'üne kömür dağıtımı yapıldığı ve kalan 127 ailenin kömür dağıtımına devam edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca kömür dağıtımına yönelik gecikmenin Tokat Valiliği'nce gerekli yazışmaların yapılması ve görüşmelerin sağlanması neticesinde söz konusu sorunun giderilerek kömür dağıtımlarına hız verildiği, 4 ekip tarafından yapılan bahse konu kömür dağıtımı işininse birkaç gün içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2013 Çarşamba 12:16:39
Güncelleme :19 Aralık 2013 Perşembe 12:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?