8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Sokak ortasındaki çatışma

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, şehir merkezinde yaşanan silahlı çatışma sonrası olaya anında müdahale ederek, zanlıları yakalayan polisleri takdirnameyle ödüllendirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 28 Şubat 2006 tarihinde otomobillerinden inen 2 grup arasında çıkan silahlı çatışmada Uğur N. ayağından yaralanırken, Murat Y, Müslüm E, Eren C.A. yakalanarak gözaltına alınmış, yakalanan zanlılardan Murat Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Valilik kütüphanesinde polis memurlarını kabul ederek başarılarından dolayı tebrik eden Vali Erdoğan Gürbüz, Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen olaya polisin kısa sürede canı pahasına müdahale ettiğini söyledi. Vali Gürbüz, polisin yasalar çerçevesinde çalıştığını hatırlatarak, "Son uyum yasaları çerçevesinde polisimizden kimse kanunsuz bir hareket beklemesin. Uyum yasaları çerçevesinde polisimiz kanunların, yönetmeliklerin, bakanlıkların vermiş olduğu talimat ve genelge doğrultusunda hareket ediyor. Polisimiz burada ve Türkiye'nin her tarafında 24 saat halkın huzuru için olağanüstü gayret göstermektedir. Basın mensuplarının önünde cereyan eden olayda kalabalık olmasına rağmen halka bir zarar gelmemiştir. Polisimiz çok atik davranarak, canlarını tehlikeye atarak, olaya müdahale ederek zanlıları yakalamıştır" dedi.

İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal da, olayın gerçekleştiği yer olarak Cumhuriyet Meydanı'nın seçilmesinin bu alanın geniş olmasından kaynaklandığını söyledi. Ünal, meydana gelen silahlı olay sonrası kısa sürede 21 polis ve 3 rütbelinin müdahalede bulunduğunu ifade ederek, "Polisimiz görevini yapmıştır. Resmi ve sivil polislerimiz tarafından suç üstü yakalanan zanlının arabasında özel yaptırılmış 1 adet silah yakalandı. Olay yerinden kaçan bir şahısın yakalanması için çalışmalarımız devam ediyor. Tokat'ta her şey kontrolümüz altında. Tokat'ta her konuda başarılıyız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Gürbüz, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Etem Açıkgöz başta olmak üzere, Asayiş Şube Müdürü Zeynel Kizir ve olaya anında müdahale eden polis amir ve memurlarına takdirname verdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 15:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?