9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

SP'den Papa ziyaretine tepki

Saadet Partisi (SP) Tokat İl Başkanı Mesut Doğan, İslamiyet'e ve Hz. Muhammet'e hakaret eden Papa'nın Türkiye'ye gelişinin altında yatan gerçeğin ülke üzerinde oynanan sinsi oyunları kolaylaştırma niyeti olduğunu ileri sürerek, "Bu nedenle Türkiye'ye gelmemesini istiyoruz" dedi. 

Parti binasında il yönetimiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 28 Kasım'da Türkiye'ye gelecek olan Papa 16. Benedikt'in ziyaretini değerlendiren Doğan, tepkisini dile getirdi. 11 Eylül olayı, Irak'a yapılan saldırılar, Filistin'deki zulüm, Allah resulüne hakaret, Peygamber Efendimiz'e karşı saygısızca çizilen karikatürler ve Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizin aynı amaca hizmet eden basamakların bir parçası olduğunu iddia eden Doğan, "Bunu anlamadığımız takdirde fotoğrafın komplesini çözme noktasında ciddi sıkıntılar çekeceğiz. Türkiye'ye Papa'nın geliş nedenini masum duygularla ifade etmemiz mümkün değildir. Türkiye'ye Papa'nın gelişinin altında yatan gerçek ülke üzerinde oynanan sinsi oyunları kolaylaştırma niyetidir. Bu nedenle Türkiye'ye gelmemesini istiyoruz. Çağlayan'da pazar günü yapacağımız mitingle Papa'nın gelişine hayır diyoruz" dedi. 

Tokat Belediyesi eski Başkanı Nizamettin Aydın ise, İstanbul'un Hıristiyanlar için halen bir 'Konstantinapolis' olduğunu söyleyerek, "Hıristiyanlar arasındaki farklı mezhepleri biraraya getirip, Hıristiyan Birliği kurulması sevdasındalar. Oyun çok açık. Buna biz yüz yıllardır devam eden Haçlı ittifakı diyoruz. Niçin İstanbul? İstanbul, bir Paris, Londra mı? İstanbul'da kaç Hıristiyan var. İstanbul onlar için halen bir Konstantinapolis. Halen eski yarayı kaşıyorlar. Ne derlerse desinler niyetleri çok açık. O yüzden sessiz kalamazdık" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 17:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?