20
Nisan
2024
Cumartesi
TOKAT

Surlarda yıkılma tehlikesi!

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar Kalesi'ndeki surların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Yadigar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niksar Kalesi'nin Türkiye'nin 2. büyük kalesi olduğunu söyledi.

Kalenin güney cephesindeki surlarda eriyen kar sularının tahliye edilemediğini belirten Yadigar, "Kaledeki surlar yıkım tehlikesi oluşturuyor. Söz konusu duvarlara acil müdahale edilmezse bir afet durumu söz konusudur" dedi.

Duran Yadigar, mevcut durumu 16 Ocak tarihinde resimleyerek Kayseri Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'ne ilettiklerini ifade ederek, "Aynı gün projeyi yapan Bakanlığın müteahhidiyle temas kurarak buraya müdahale edilmesini talep ettik. Çünkü gerçekten bir an önce müdahale edilmezse şehrin hemen ortasında ve yaklaşık 80 rakım yüksekliğindeki bu kale duvarları Niksar'da bir sıkıntı yaratabilir. Bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir. Biz Niksar Belediyesi olarak güvenlik tedbirlerini aldık. Gerekli resmi başvurularımızı yaptık. İnşallah bu başvurularımız sonrasında müdahale edilerek tamiri yönüne gidilecektir" diye konuştu

Yıkılma tehlikesi olan surların restore edilmesinin ardından bu şekilde sorun yaşandığını dile getiren Yadigar, şunları kaydetti:

"Niksar halkı adına kısa zamanda yetkililerin ilgi göstermelerini istiyoruz. Kaleyi restore eden inşaat firmasının mühendisleri alanı inceleyerek brandayla kapattı. Belediye olarak da insanların tehlikeden uzaklaşması için şerit çektik ve kale yolunu araç trafiğine kapattık. Heyelanın yaşandığı bölgede, duvarın zeminle arası açıldı ve surlarda çatlaklar meydana geldi."

AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı 13:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?