7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tarihi cami ibadete açılacak

HAMZA BEY CAMİİ İBADETE AÇILACAK

Tokat'ta yüzlerce yıl önce bağımsız minare yapılarak camiye çevrilen Hamza Bey Camii ibadete açılmaya hazır hale geldi.

Meydan Çarşısı Çekenli İş Merkezi arkasında bulunan Hamza Bey Camii, camiye yaklaşık 10 metre uzaktaki minaresi ile dikkat çekiyor. Birkaç yıl öncesine kadar etrafı evlerle çevrili olan minare yapılan istimlak çalışmaları ile gün yüzüne çıkarılırken, cami restorasyon edildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafında yaklaşık 210 bin TL'ye mal olan restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süre kapalı kalan caminin tekrar ibadete açılması bekleniyor.

HAMZA BEY CAMİİ'NİN TARİHİ

Mülkiyeti Hamza Bey Vakfı'na ait olan tarihi cami Çelebi Sultan Mehmet döneminin önemli devlet adamlarından Bicaroğlu Hacı Nureddin Hamza Bey tarafından 1412 yılında zaviye olarak yaptırıldı. XV. yüzyıl Osmanlı zaviye minaresinin tipi bir örneği bu plan tipi ile Bursa'da ki erken dönem Osmanlı camilerine ilham kaynağı oldu. Kuzey batı tarafına yapıdan bağımsız minare yapılarak camiye çevrildi.

HAMZA BEY CAMİİ İBADETE AÇILACAK
HAMZA BEY CAMİİ İBADETE AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 16:19:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikri IP: 78.187.18.xxx Tarih : 30.09.2010 11:50:29

Camii çok güzel restore edildi. Vakıflar genel müdürümüzden ALLAH (c.c) razı olsun.Ancak şunu belirteyim. Camii önünde Tokat Belediyesine ait çöp bidonu var bu çöp bidonunun hali ne olacak Camii karşısındaki Market istediği gibi kullanıyor çöp dışarılara taşıyor Camii bahçesine ve yola sarkıyor pis koku ve görüntü yayıyor.Eğer ki biz Elhamdülillah Müslümanız diyorsak temizlik dinimizden geliyor pekala çöp bidonu Camii önünde ne geziyor. Belediyenin çözüm bulmasını istiyorum. Eğerki belediye çözüm bulmaz ise ben Vakıflar genel müdürlüğüne kadar durumu bildirmek istiyorum