7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tarım eğitiminin 164. yılı

TARIM EĞİTİMİNİN 164. YILI

Türkiye'de 1864'te başlayan zirai eğitimin 164. yılı Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Ziraat Fakültesi'nce düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

GOÜ Taşçiftlik Yerleşkesi'nde Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlik, konferans ile devam etti. Ziraat Mühendisleri Odası Tokat İl Temsilcisi Melih Nadir'in konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, mezun olacak yeni meslektaşlarının kısa zamanda aktif çalışma hayatına katılarak kendilerine taze güç katacağını söyledi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Yılmaz ise Tokat Ziraat Fakültesi'nin ulusal ve uluslararası projeler konusunda oldukça deneyimli ve üretken bir konuma geldiğini, 20 adet TÜBİTAK projesi, 1 adet DPT projesi ve 1 adet BM projesi yürütüldüğü kaydetti. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli de konuşmasında Ziraat Fakültelerinin şuanda bulunduğu durumdan çok daha ileriye gideceğine inandıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından GOÜ Ziraat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. M.Emin Tugay "Tokat'ta Tarım Eğitimi" konulu konferans verdi.

Konferansa Vali Şerif Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, daire müdürleri, akademik personel, ziraat fakültesi öğrencileri katıldı.

TARIM EĞİTİMİNİN 164. YILI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:50:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?