8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tarıma mobil destek

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Tokat’ın tarımının geliştirilmesi için hastanelerin acil servisi gibi çalışmamız gerekiyor" dedi.

Tokat Ziraat Odası tarafından yapılan il koordinasyon kurulu toplantısına katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat’ın ülke tarımı ve hayvancılığında önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, "Tokat tarımının gelişmesi için hastanelerin acil servisi gibi çalışmalıyız. Burada Ziraat Odası Başkanlarımızın oy birliği ile Alo Tarım Hattı’nı kurduk. Çiftçilerimiz şimdilik Tarım İl Müdürümüzün 0 356 228 07 06 numarasını arayarak sorunlarını ve isteklerini bildirebilir" dedi.
Tokat’ın yaş sebze ve meyvecilikte potansiyelinin ancak yüzde 25’ini kullandığını ifade eden Nasuhbeyoğlu, "Bu nedenle sulu tarım olgusuna çok önem vermemiz gerekiyor. Yapılan çalışmalarla Tokat’ta domatesi ton itibariyle 3. sıradan 2. sıraya getirdik. Bu sene domates, çiftçimizin eline en iyi para geçmesini sağlayan sebze ürünlerimiz arasına girdi. Siz kaliteyi temiz tarım olgusu içersinde tutturabilirseniz, ürününüz satılır. Bu sene Tokat’tan 60’a yakın ile ve bir çok ülkeye domates satıldı" şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanlarının domates tohumu konusundaki sorularını da yanıtlayan Nasuhbeyoğlu, "Tokat’ta sertifikasız tohum satışı kesinlikle yasak. Eğer bu tür çantacı dediğimiz insanları görürseniz direk bana ulaşın. Siz o kişilerle tartışmayın. Bu konuda tavizimiz yok" diye konuştu.

Ziraat Odası tarafından yapılan il koordinasyon toplantısında gündeme gelen mobil toprak analizi aracı konusunda açıklamalarda bulunan Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, araç almayı taahhüt ettiklerini belirterek, "Bir aracın Tokat’a yeterli olacağı kanısında değilim. Tokat tarımında gelinen nokta belli. Biz bu aracı yoluna koyduktan sonra ikinci ve üçüncü araçları da alıp bu donatımın yapılmasını öngören çalışmayı devam ettirmek arzusundayız" dedi.

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun girişimleriyle Tokat’ta gezici toprak tahlil laboratuarı aracı oluşturması konusunda Tarım Bakanlığı’ndan olumlu cevap geldiğini belirterek, "Tokat Ziraat Odası, mobil laboratuar oluşturulacak aracı satın alarak bize hibe edecek. Bakanlığımızca gönderilen 50 milyar ek ödenekle araca laboratuar cihazları ve bu aracın donanımı yerleştirilecek. Mobil toprak analiz laboratuar aracı hizmete girdiğinde çiftçimize seri bir şekilde toprak tahlili konusunda hizmet verilecek" şeklinde konuştu.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 11:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?