20
Nisan
2024
Cumartesi
TOKAT

Tarlada fiyatı 50 kuruş!

Türkiye'de önemli bir pazara sahip olan Tokat'ta domates hasadının başlaması ile birlikte fiyatlar düştü. Ramazan ayı öncesinde marketlerde 3 TL'ye kadar çıkan domatesin fiyatı Tokat Kazova'da fiyatı 50 kuruşa kadar düştü.

Tokat merkeze bağlı Emirseyit Belde Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl, Kazova bölgesinde domates hasadının başlaması ile birlikte Türkiye genelinde fiyatların düştüğünü söyledi. Domates üretiminde geçen yıl ki sezona göre hastalık nedeni ile yüzde 50 verimde düşüş olduğunu ifade eden Ağıl, "Buna rağmen Tokat domatesi çıkar çıkmaz fiyatlar 50 kuruşa düştü. Tokat'ta mevsim itibariyle domates çıktığı an Türkiye'de genelinde mi her yerde domates çıkıyor? Yani ben bir anlam veremiyorum. Biran da 3 TL'den 50 kuruşa domatesin düşmesi anlaşılır değil" diye konuştu.

En büyük eksikliğin bölge hali olmaması olduğunu ifade eden Başkan Ağıl, domates fiyatlarının tarladan markete yolculuğunda iki katı artığına dikkat çekerek, "Tarlada 50 kuruş olan domates tüketiciye gidene kadar 1,5 TL'ye çıkıyorsa arada bir uçurum var. Bu parayı kim kazanıyor?" dedi.

Emirseyit beldesinde bulunan halde komisyonculuk yapan Cihat Varol, halde domatesin 60 kuruş olduğunu belirterek marketlerin para kazandığını ileri sürdü.

Öte yandan ağustos ayında üretimin artması ile domates fiyatlarının daha da düşmesinden endişe ediliyor

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2013 Perşembe 13:17:32
Güncelleme :30 Temmuz 2013 Salı 17:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
işsiz genç IP: 88.224.170.xxx Tarih : 27.07.2013 15:32:45

Bu gedişe dur diyecek adam nerde.Bi kaç tane godomanın marketi vardır.Onların elinde döner gide bu işler. sağolacak çiftçilerde çalışsınlar benim gibi, bal vermeyen eşşek arısı gibi.....