8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tekel Fabrikası'na 'Sert Paket'

İtalya'dan getirilen "Sert Paket" üniteleri TEKEL Tokat Sigara Fabrikasına yapılan törenle giriş yaptı. 

TEKEL Genel Müdürlüğü'nün yasalara aykırı olarak ithal ettiği iddia edilen ve ikinci el olduğu öne sürülen "Sert Paket" üniteleri meclise taşınmış ve mahkemelik olmuştu. 2004 yılında TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'na İspanya'dan getirilen ve montajı tamamlanan 7 adet sert paket ünitesi, üretime hazırken mahkeme kararıyla üretime başlayamadan şarteli indirilmişti. Sert Paket Ünitesi'nin üretime başlamasıyla TEKEL'in Türkiye'de yeni bir pazar girdisi sağlayacağı düşünülürken, yeni üretimin yabancı sigaralarla rekabet etmesi bekleniyordu. 

Mahkeme aşamasında olan Sert Paket Üniteleri firma tarafından fabrikadan sökülerek geri götürülmüştü. Yaşanan gelişmelerden sonra yeni yapılan ihaleyle İtalya'dan ithal edilen "Sert Paket" üniteleri 3 TIR ile fabrikaya giriş yaptı. Sert paket ünitelerinin Tokat Sigara Fabrikası'na girişi öncesi yapılan törende konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası delege seçimlerinde listesi kazanan Suat Karlıkkaya, yeni makinelerle geleceğe daha huzurla baktıklarını söyledi. Karlıkaya, "1983 yılında kurulan TEKEL Sigara Fabrikası'nın 90-95 ton üretime çıkarak iç ve dış pazarda ülkemize çok büyük katkılarda bulunmuştur. Fakat zaman içerisinde teknolojik yatırım yapılmayarak bu fabrika bir yük haline gelmiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bu makinalar teknoloji yenilenmesi sayesinde daha kaliteli bir üretimle pazar payındaki artışımızı sağlayacaktır. Bugün çok mutluyuz geleceğe daha huzurla bakıyoruz. Hepimizin fabrikaya sahip çıkma zamanı" dedi. 

Yapılan kısa konuşmanın ardından dualarla kurban kesilerek, 3 TIR ile Tokat'a gelen "Sert Paket" üniteleri fabrikaya alındı. Fabrikaya daha önceden bir adet "Sert Paket" ünitesinin geldiği, gelen ikinci makineyle birlikte sert paket sigara üretiminde deneme üretime geçileceği kaydedildi. Ayrıca fabrikaya 3 adet daha "Sert Paket" ünitesinin geleceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 12:59:32
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 13:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydan Can IP: 85.98.176.xxx Tarih : 27.06.2006 22:29:12
Ne diyebilirim bu haber karşısında..İzmirden yazıyorum bir Tokatlı olarak ve çok kısa olarak sadece şunu söylemek istiyorum..BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU söylermiydi birileri acaba..Faaliyete başladığı günleri hatırlıyorum hatta yapımını ve kaç gencin canından olduğunu hatırlıyorumda Tokat için muhteşem bir ekmek kapısı olan bu güzelim fabrikasına sahip çıkamayan Tokatlı hemşerilerimizin hepsini esefle kınıyorum..Toplu işten çıkartılmalar,haksız çıkışlar ki enson haziran 15 inde 80 kişi daha çıkış aldı, zorunlu emekliliğe sevk edilmeler ve özelleştirme kapsamında satılacak diye tepinenlerin karşısında şaşkınlıkla bu olayı okuyorum .."sert Paket " ünitesi veee 3 adet daha getireleceğini söyleyen sendika delegesine başka söyleyecek söz bulamıyorum..helal olsun sizlere..saygılar tüm gazeteniz çalışanlarına ..