7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tekel işçilerine çocuklarından destek

AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN TEKEL İŞÇİLERİNE ÇOCUKLARI DA DESTEK VERECEK

Ankara'da açlık grevine başlayan TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla eş ve çocukları Tokat'tan yola çıktı.

Ankara'da yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine açlık grevine başlayan TEKEL işçilerine aileleri de destek veriyor. Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) organizesinde 2 yolcu otobüsü ile Ankara'ya doğru yola çıkan TEKEL işçilerinin eş ve çocukları, baba ve annelerine destek verecek. TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, TEKEL işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını beyan etmek üzere Ankara'ya hareket ettiklerini kaydetti. Uzun süredir anne ve babalarını göremeyen çocukların buluşmasına

vesile olacaklarını ifade eden Başkan Bekçi, "TEKEL işçilerinin mücadelesinin yanındayız. Yaklaşık 50 gündür Ankara'da ailelerinden uzakta, haklı mücadelelerini devam ettiriyorlar. Bu sebeple aileleri birleştirerek çocukların anne ve babalarını görmelerini istedik. Biz de Esnaf Odaları olarak Ankara'ya giderek manevi destek vermek istedik. Birliğimiz organizesinde yapılan bu çalışmada Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat da bir otobüsün masrafını üstlendi, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç ise mağdur olan TEKEL işçisine destek vereceklerini ifade ederek, "İşçilerimiz var olursa biz esnaf da var oluruz. Türkiye'de çiftinin, işçinin yok edilmesi, esnafın da yok edilmesi anlamına geliyor. Bu da ülke ekonomisinin yok olması demek. Bu manada TEKEL işçilerinin hak arayış mücadelesinde yanlarında olmak, verilemeyen haklarının verilmesini sağlamakta bir nebze katkımız olsun diye Ankara'ya gidiyoruz" diye konuştu.

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç ve bazı oda yöneticileri ile işçilerin eş ve çocukları Ankara'ya doğru yola çıktı.

AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN TEKEL İŞÇİLERİNE ÇOCUKLARI DA DESTEK VERECEK
AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN TEKEL İŞÇİLERİNE ÇOCUKLARI DA DESTEK VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 13:28:04
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 18:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?