8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tekel işçilerine destek

TOKAT'TA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Tokat'ta, TEKEL işçilerine destek için oturma eylemi yapıldı.

Türk-İş Sendikası İl Temsilciliğinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylem Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden işçi için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı eyleme katılanlar slogan attı.

Türk-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, yaptığı basın açıklamasında TEKEL işçilerinin sendikadan gelecek haberlere göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. 75 gündür TEKEL işçilerinin verdiği mücadelenin başta 4-C olmak üzere

güvencesiz tüm çalışma biçimlerinin açığa çıkmasını ve bu sorunun Türkiye gündemine oturmasını sağladığını belirten Duman, konfederasyonların, TEKEL işçilerinin taleplerine duyarsız kalan işçileri açlık ve kölelik arasında tercih yapmaya zorlayan hükümeti kınamakta, soruna acil çözüm üretmeye çağırmakta olduğunu kaydetti.

Türk-Eğitim Sen Tokat Şubesi Başkanı Hakan Akkaya ise Memur-Sen ve Hak İş Sendikalarını eleştirerek, "Bugün yanımızda olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız? Memurun ve işçinin iş güvencesi elinden alınırken ses çıkarmayacaksanız, ne için varsınız? Eyleme destek veren sendikalar gibi kısacası adam gibi sendika olun" dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Ertan Uysal ise özelleştirmeler nedeniyle insanların aşından işinden edildiğini ileri sürerek, "TEKEL işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ediyorsunuz. Ancak biz emekçiler yine hep birlikteyiz. Bu oyunu bozmak, bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan basın açıklamasının ardında oturma eylemine katılanlar sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

TOKAT'TA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
TOKAT'TA TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:52:02
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 00:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?