8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tekel işçisi umudunu kaybetmedi

TEKEL İŞÇİSİ UMUDUNU KAYBETMEDİ

Türk-İş Tokat İl Temsilcisi İsmail Duman, Başbakan Erdoğan'ın Türk-İş'in görüşme talebini kabul ettiğini hatırlatarak, "Bu görüşmeden hayırlı bir sonuç çıkacağına inanıyoruz" dedi.

TEKEL işçilerinin özlük haklarının korunması adına yaptığı eylem 44. gününe girerken, gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun perşembe günü yapacağı görüşmeye çevrildi. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk İş İl Temsilcisi İsmail Duman, bu görüşmeden olumlu sonuç çıkacağına inandıklarını kaydetti. Başkan Duman, TEKEL işçisinin kar, kış demeden ailesi ile soğuk çadırlarda sabahladığını belirterek, "Bir umutla hükümetin açıklayacağı kararı

bekliyorduk. Yine de umutlarımızı yitirmedik. Sayın Başbakanımız Türk İş'in perşembe günü görüşme talebini kabul etti. Bu görüşmeden hayırlı bir sonuç çıkacağına inanıyoruz. TEKEL işçisi bu hava şartlarında haklı ve onurlu mücadelesini sonuna kadar devam ettirmeye çalışıyor. Tabii yapılan eylemin farklı konulara çekilmesi sebebiyle çözümün geciktiğini düşünüyorum. İnşallah en suçsuz olan TEKEL işçisinin yarınki görüşmelerden güzel bir sonuçla özlük hakları ile işlere iadelerini sağlamak nasip olur. Bizler

Tokat'ta basın olarak, sivil toplum örgütleri olarak gerekli desteği verdik. Orda çalışanlar hepimizin yakını ve akrabası. Bu anlamda onlara telefon açarak hatırlarını bile sormak morallerini en yüksek seviyeye getirecektir" dedi.

Başkan Duman, Başbakan Erdoğan'la yapılacak görüşmede olumsuz bir sonuç çıkması halinde Ankara'da sivil toplum örgütlerinin katılımı ile büyük bir uyarı mitingi düzenleneceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 13:53:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 14:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?