7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

TEMA küçükleri eğitiyor

TEMA, Tokat'ta öğrencilere eğitim çalışması geçiyor. Yavru TEMA Tokat Sorumlusu Tuncay Kayıkçı başkanlığında düzenlenen eğitimlerde şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları da düzenleniyor.

Tokat'ta toplam 22 okulda düzenlenecek olan eğitim çalışmalarının geçtiğimiz haftaki durağı Fatih İlköğretim Okulu oldu. Öğrencilerin eğlenirken bilgilendikleri eğitimde ilk olarak Tema Vakfı'nın tanıtımı için hazırlanan cd izletildi.

Köy Hizmetleri Araştırma Enstitüsü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İrfan Oğu, öğrencilere erozyon hakkında bilgi verdi. Ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere, ETİ Bisküvileri sponsorluğunda çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca dereceye giren eserlerin, yerel gazete Güneş'te yayımlanacağı belirtildi.

Bu eğitimlerle ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci aşılandığını belirten TEMA Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Yarılan, "Çocuklar erozyonu yakından tanıyorlar" dedi. Yarılan, öğrencilerin ayrıca okulları adına 21 martta hatıra ormanına katılacağını ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 15:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?