8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tepkiler yerini sessizliğe bıraktı

1. Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Kamil Altuntaş, Fransa'ya tepkilerin yerini sessizliğe bıraktığını belirterek, bu konunun unutulduğunu ileri sürdü. 

Fransız Parlamentosu'nda sözde 'Ermeni soykırımını inkar yasası tasarısı'nın kabul edilmesinin ardından geçen yaklaşık bir aylık sürede gösterilen tepkilerin yerini sessizliğe bıraktığını belirten Altuntaş, konunun gündemde tutulması gerektiğini söyledi. 

Altuntaş, Fransa Parlamentosu'nun aldığı karara karşı bazı eylemler yapıldığını, tepkiler dile getirildiğini ifade ederek, "Ama bu kaç gün sürdü. Bugün bir ayı geçti. Bu konu unutuldu, gündemdeki yerini kaybetti. Bu konuyu devamlı gündemde tutmamız lazım. Halkımız maalesef duyarsız. Duyarlı olmak içinde çok okumalıyız ve tarihimizi iyi öğrenmeliyiz. Biz bu konuları çocuklarımıza yeterince işleyemiyoruz. Ermeniler yıllardır sözde soykırımı her fırsatta gündeme getirip, asılsız propaganda yapıyor. Bu anlamda Tokat'a baktığımızda derneğimizi kuralı 4 yıl oldu. Çok geç kalınmış bir konu. Bugün 27 üyemiz var. 7'si yönetimde, 20'si üye. Bu konuya ne kadar duyarlı olduğumuzun en basit örneği. Halkımız yardımcı olsun üye sayımızı çoğaltarak daha da güçlenelim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 17:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?