7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat emniyeti anket yapacak

TOKAT EMNİYETİ ANKET YAPACAK

Tokat İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, anket çalışmasının bu projenin unsularından bir tanesi olduğuna işaret ederek, "Esas amacımız güvenlik algısını hem ölçmek hem yükseltmek" dedi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin desteği ile "Güvenlik Algılamaları Anketi" projesi kapsamında vatandaş ile polis arasındaki diyalog güçlendirilerek sorunlar ele alınacak. Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri 3 haftalık sürede 750 aileye bizzat ulaşarak 32 sorudan oluşan anket ile ayrıca ikamet, işyeri ve oto hırsızlıklarına karşı alınması gereken önlemleri gözden geçiren soruları yanıtlaması istenecek. Vatandaşın, polis ile öğrenciye vereceği anket sonuçları değerlendirilerek ayrıca vatandaşın rahatlıkla sorun ve isteklerini polisle paylaşıp, paylaşamadığı ortaya çıkarılacak. Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, amaçlarının anket yapmak değil vatandaşı ziyaret ederek kendilerini anlatıp polisten beklentilerini görerek ona göre hareket etmek olduğunu söyledi. Aktaş, anketin bu projenin unsularından bir tanesi olduğuna işaret ederek, "Esas amacımız güvenlik algısını hem ölçmek hem yükseltmek. İnsanların güvenlik ihtiyaçlarını karşılayıp, karşılayamadığınızdan emin olamazsınız. İşte bu öyle bir çalışma. Bu şehirde huzur ve güveni bozan ne varsa onla ilgilenmek zorundayız. Çünkü birbirini takip eden unsurlar. Bir trafik, eğitim güvenlik sorununa dönüşebiliyor" diye konuştu.

Aktaş, vatandaşın suçu önlemek adına üstüne düşen bir takım görevleri olduğunu belirterek, "Bu konularda ziyaretlerde anket vasıtasıyla toplumdaki güvenlik duygusu artırılmaya çalışılacak. Bunun yanında eksiklerimiz ne, vatandaş bizden ne istiyor? Bu anket ve ziyaretlerden sonra durum değerlendirmesi yapacağız. Önemli olan bir şey daha var. Halkla bir yakınlaşma sağlamak istiyoruz. Bizlere daha yakın ve yardımcı olsunlar" diye konuştu.

Çocuk Şube Müdürü İsmail Karasakal'ın proje sunumunun ardından konuşma yapan GOÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Koçak ise bilimsel verilere dayanacak çalışmayı desteklediklerini, polis teşkilatının kendisini hizmet verdiği halka sormasının önemli bir özgüven ve medeni cesareti göstergesi olduğunu söyledi. Projeyi desteklediğini ifade eden Koçak, tüm kurumların bu çalışmayı yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Ankette, “Polisin görevi esnasında tarafsız olduğuna inanıyor musunuz?”, “Polisle rahat bir şekilde iletişim kurabiliyor musunuz?”, “Çocuğunuz hiç polis ile korkuttunuz mu?” şeklinde sorular yer alıyor.

TOKAT EMNİYETİ ANKET YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 13:17:03
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 23:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?