8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat kabuk değiştiriyor

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, belediye olarak yapılan çalışmalarla kentin adeta kabuk değiştirdiğini söyledi. 

Tokat Belediyesi tarafından kentte; Yeşilırmak sol akış yönü rehabilitasyon ve eski çöp alanı ıslahı, 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, Ali Yücel Kapalı Spor Salonu yerine yapılacak olan otoparklı çarşılı ofis ve bürolardan oluşan yeni iş merkezi, sebze hali yerine yapılacak olan 224 daire, otopark, yüzme havuzu, kafeterya, alışveriş merkezi, yeni kavşak ve köprüler, Hac Dağı'na ve karayolları devamında kanal üzerine yapılacak olan şelaleler, Behzat Bulvarı'nın SSK kavşağına bağlanması, çevre yoluna başlanılması, TOKİ çalışmaları ve TOKİ bölgesine yeni içme suyu terfi hattı çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, bu ciddi çalışmaların kısa sürede tamamlanması ile birlikte kentin çehresini değiştireceğini, gelecek elli yılına hitap edecek boyutta olduğunu söyledi. Başkan Çiçek, Atatürk Köprüsü'nden başlayarak Yeşilırmakı'ın sol tarafı boyunca yaklaşık 6.5 kilometrelik bir şeritte tamamı Avrupa Birliğinden hibe olarak karşıladığımız ve yaklaşık 1 milyon 600 bin YTL tutarında ihale yaptıklarını ifade ederek, "Bu ihale sonuçlandı. Ankara'da Avrupa Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde Merkezi Finans İhale Birliği'ne onaylanmak üzere gönderildi. 15 gün içerisinde bu çalışmaya başlanılacak. 2007'nin yaz döneminde de Atatürk köprüsünden itibaren Yeşilırmak'ın kenarı boyunca şehrimizde gerçekten çok ciddi bir güzellik ortaya çıkmış olacak. Bu alanda sadece 27 bin 000 M2 karo, yüzlerce çocuk oyun gurubu, spor tesisleri, yeşil alanlar, parklar ve bahçeler, perguleler, oturma gurupları mevcut. Böylece Yeşilırmak'ın kenarı gerçekten Yeşilırmak kenarına dönüşecek" dedi. 

Başkan Çiçek, Tokat Belediyesi olarak biz Uzun burundaki Emniyet Müdürlüğü yan tarafında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ait 50 dönümlük bir alanda kapalı spor salonu için çalışmaların başlayacağını belirterek, "Bu alan 2 bin 500 oturma kapasiteli, Tokat'a çok lüks bir kapalı spor salonu yapıyoruz. Buda Tokat için gerçekten sevindirici. Şuanda Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonumuzun oturma kapasitesi bin 300 kişilik. Biz buranın iki katı büyüklüğünde ve bodrum katında bir takım spor salonları olan 15 bin metrekarelik alan üzerine çok büyük bir tesis yapmış olacağız. Buda bizim Tokat'a kazandıracağımız ciddi projelerimizden bir tanesi olacak. Bu tesisin ihalesini bitirdikten sonra şehrimizin merkezinde bulunan Ali Yücel Kapalı Spor Salonu'nda Tokat Belediyesi'ne geçmiş olacak. Burada yaklaşık olarak bin 750 metrekarelik ana yol üzerindeki alan Tokat Belediyesi'nin olacak. Niyetimiz bu alanda Tokat'a çok güzel bir iş merkezi kazandırmak. Amacımız Ali Yücel Spor Salonu'nun bulunduğu alanda alt tarafta iki katlı otopark, iki kat çarşı ve onun üzerine de ofisler oluşturacağız. Bu ofis ve dükkânların satışlarını proje üzerinden yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Başkan Çiçek, sonuç olarak Tokat'ın kabuk değiştirdiğini belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Çevre yolu ile, Turhal girişi ile, Niksar girişi ile, şelaleleri ile, Yeşilırmak çevre düzenlemesi ile, toplu konutu ile, atık suyu ile, katı atık ile, spor salonları ile, iş merkezleri ile, yapılan asfalt çalışmaları ile Tokat adeta kabuk değiştiriyor. Bizler bunlara vesile olduğumuz için mutluyuz, ama hiçbir zaman hızımızı kesme gibi bir düşüncemiz yok. Bundan sonraki dönemde de Tokat Belediyesi bütün birimleri ile her kademedeki işçisinden en üst düzeydeki insanına kadar büyük bir hizmet anlayışı ile bu tür çalışmalarını sürdürüyor ve çalışmalarına aralıksız devam edecektir."
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 14:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kürşat hakan IP: 85.105.134.xxx Tarih : 30.11.2006 11:54:23
Sayın belediye başkanımız doğalgaz için de gerekli acıklamayı yaparsa seviniriz ilimize doğalgaz kesin olarak hangi tarih de gelecek...