7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat kışa hazır

TOKAT'TA KARLA MÜCADELE HAZIRLIKLARI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Tokat'ta karla mücadele çalışmalarının 100 personel ve 40 araç ile yapılacağını söyledi.

Türkiye'de kar yağışı etkisini gösterirken, Tokat'ta kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olmaya başladı.

Tokat-Sivas kara yolu Çamlıbel Geçidi'nde Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu bölgede kar yağışı sonucu aksama yaşanmadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, merkez ilçe dahil 12 ilçenin yanında 65 belde ve 609 köyü bulunan Tokat'ta karla mücadeleye hazır olduklarını söyledi.

Tokat-Sivas bölgesi Çamlıbel mevkii, Reşadiye, Başçiftlik ve Erbaa ilçelerinin yüksek kesimlerinde daha çok kar mücadelesi yaptıklarını belirten Yeşilyurt, doğayı kirletmeden karla mücadele çalışması yaptıklarını, lokal olan yerlerde tuzlama çalışması yapıldığını belirterek, "Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda kış mevsimi hazırlıklarımızı bitirdik. Bütün araç ve personelimiz kar mücadelesine hazırdır. Ekiplerimiz 24 saat göreve hazır olarak beklemektedir. Şuan kar yağışı sonucu kapanan köy yolumuz ve ekip anlamında bir sıkıntımız yok. Meteorolojiden gelen haberlere göre ekiplerimiz hazır halde bekliyor. 100 personelimiz ve 40 aracımız görevli. 10 adet dozerimiz ağır kar yağışı olduğunda devreye girecek, şuan 32 adet kar aracımız hazır vaziyette beklemekte" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 15:55:01
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 15:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?