7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat referanduma hazırlanıyor

TOKAT'TA REFERANDUM HAZIRLIKLARI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, referandumun kentte huzur, güven demokratik anlayış çerçevesinde gerçekleşmesi, halkın iradesinin sandığa yansıması için tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Tokat Valiliği'nde referandum öncesinde nüfus müdürlüklerinin yapması gereken iş ve işlemlerle ilgili düzenlenen toplantıya katılan Vali Yılmaz, referandumun kentte huzur, güven demokratik anlayış çerçevesinde gerçekleşmesi, halkın iradesinin sandığa yansıması için tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ağustos ayı başından bugüne kadar 4 bin 402 nüfus cüzdanı verildiğinin belirten Vali Yılmaz, bu vesile ile TC kimlik numarasını almayan vatandaşın kalmamasını arzu ettiklerini söyledi. YSK'nın kararı ile 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda vatandaşların oy kullanılabilmesi için nüfus cüzdanlarında TC kimlik numaralarının bulunması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Vali Yılmaz, "TC kimlik numarası bulunmayan seçmenlerin oy kullanma şansı ve ihtimali yoktur. Bu anlamda vatandaşın mağdur olmaması için ilimizde yapılan düzenleme mesai saatini 18.30'a kadar uzattık. Hafta sonları ise 10.00 - 12.00 ile 13.00-16.00 saatleri arası tüm nüfus müdürlüklerimiz açık olacak hale geldi. Seçim günü ise sandıkların açılma saati olan 17.00'ye kadar da il ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz açık olacaktır" diye konuştu.

Vali Yılmaz ayrıca, İl Özel İdaresi'ne 3 adet kepçe, 6 adet greyder alınmasına karar verildiğini, bu karar çerçevesinde alınan 3 kepçe ile bir adet forklift teslim alındığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 13:17:01
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 18:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?