7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat veteriner fakültesi istiyor

TOKAT'TA VETERİNER FAKÜLTESİ BEKLENTİSİ

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne (GOÜ) veteriner fakültesinin kazandırılmasını istediklerini söyledi.

Türkiye'de hayvancılık potansiyeli açısından ilk 10 il içerisinde yer alan Tokat'ta veteriner fakültesi açılmasını isteyen Başkan Çeltek, konuya duyarlılık gösterilmesini beklediklerini söyledi.

 Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, GOÜ'de olmazsa olmazlardan bir tanesi Veteriner Fakültesi olduğunu belirterek, "İnşallah rektörümüzün destekleri, Tokat halkının da istekleri ile olmazsa olmazlardan birisi olan Veterinerlik Fakültesi'ni Tokat'a getirmeye çaba sarf ediyoruz. 'Neden Tokat üzerine bu kadar düşüyorsunuz?' diye sorarsanız, bugün Tokat'a en faydası olacak fakülte veterinerlik fakültesidir. Çünkü Tokat tarım ve hayvancılığıyla Türkiye'de ilk 5 vilayetin içerisinden birisi. Tokat hayvancılık ve yaş sebze ve meyve üretimi ile kendini kanıtlamış durumdadır. Bundan dolayı da daha iyi elemanların yetişmesi, çiftçinin daha iyi bilinçlenmesi, hayvancılığın en güzel şekilde yapılabilmesi için Tokat GOÜ bu işe müsait olduğuna inanıyorum. GOÜ artık Türkiye'nin belli üniversitelerinden olmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:33:05
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 19:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turhallı IP: 88.247.247.xxx Tarih : 19.03.2010 15:50:37

Sayın Başkan Veterinerlik Fakültesi kurulacaksa bunun yeri Turhal olması lazım.Bu memleketi idare edenler birazda sosyal dengeleri göz önünde bulundurmaları lazım.Tokatlı bürokratlara bakıyorumda ellerinden gelse İlçeler için bir bardak su bile vermeyecekler.