7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'ın birinci önceliği tarım

TOKAT'IN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ TARIM

Vali Şerif Yılmaz, Tokat'ın birinci önceliği tarım ikinci önceliği de tarıma dayalı sanayiyi geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat'ı makamında ziyaret eden Vali Yılmaz, kentin birinci önceliklerini sıraladı. Vali Yılmaz, yapılan çalışmanın Tokat halkının yararına ise herkes bir ucundan samimi bir şekilde tutması gerektiğini ifade ederek, "Yapılan tüm bu çalışmaların asıl amacı Tokat'ta yaşayan vatandaşların refahı içindir. Tokat halkının yararı içinse bunu herkes kabullenmeli bunu sen yaptın ben yaptım gibi bir düşünce içinde olmamalı. Yapılan çalışma Tokat halkının yararına ise herkes bir ucundan samimi bir şekilde tutmalıdır. Bana göre ilimizin birinci önceliği tarım ikinci önceliği de tarıma dayalı sanayiyi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu düşüncelerim çerçevesinde Tokat Sanayi ve Ticaret Odası'nın çok önemli görevleri var. Gerek resmi kişiliği gerekse özel kişiliği sebebiyle önemi ve görevi bir adım daha öne çıkıyor. Artık kamunun bu tür sektörlerden elini çekerek bu sektörleri özel sektörlerin yürütmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ise Vali Yılmaz'a yönetim kurulu toplantılarına katılmasından dolayı teşekkür ederek, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilimizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız faaliyetler ve 2013 yılı stratejik planlama ile ilgili yapmış olduğumuz projelerle ilgili size bazı bilgiler vereceğiz. Bunun yanında başkanlığını yaptığınız Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ilgili bazı projelerimiz var bunu da yönetim kurulu toplantımıza sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantısı basına kapalı olarak yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:48:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 16:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?