8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokatlılar Vali Yazıcıoğlu'nu unutmadı

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapılan anma törenine Tokat Valisi Ayhan Nasunbeyoğlu, milletvekilleri, daire müdürleri, Revep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da anma programı boyunca üzüntüsünü gizleyemedi.

Anma programının açılış konuşmasını yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine daha ileri noktalara gitmesi için kendisini feda eden insanların daima ileri gittiğini belirterek, "1. ölüm yıldönümünde Recep Yazıcıoğlu valimizi rahmetle anıyorum. Bizim kendisinden aldığımız çok güzel örnekler oldu. Bundan sonraki süreçte de yine onun icraatları bize, idare camiası olarak örnek olacak" dedi.

Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayat hikayesini sunan ve "Adam Gibi Vali Recep Yazcıoğlu" kitabının yazarı Uzman Dr. Köksal Papuccu, Türkiye’nin Vali Recep Yazıcıoğlu’nu sözünü esirgemeyen, sisteme bürokrasiye sert çıkışlarıyla Tokat’ta tanıdığını belirterek, "Halk Vali Yazıcıoğlu’nu kendinden biri olarak gördü ve çok sevdi. 36 yaşında Tokat’ta göreve başladığında Cumhuriyet tarihinin en genç valisiydi. Henüz kariyerinin başındayken yılın bürokratı seçilmişti. Aydın, Erzincan ve 3.5 yıl aradan sonra son görev yeri Denizli Valiliği’ne atanan Recep Yazıcıoğlu bir çok başarıya imza atmış bir isimdi. Recep Yazıcıoğlu çok eleştirdiği Ankara yolunda önceden de sürekli, söylediği gibi trafik kazasında aramızdan ayrıldı. Ömür boyu başakları için yaşadı, başkaları için üzüldü ve mutlu oldu. Vefatı ile bu kez o milyonları üzdü, gözyaşına boğdu ardında açtığı geniş bir yol, yaptığı hizmetler ve sevenlerinin kalbinde buruk bir acı bıraktı. Sıra dışı olarak bilindi. Recep Yazıcıoğlu aslında o hayatında hep sıradan olmayı tercih etti. Sıradan yaşantısı biz sıra dışı gibi geldi" diye konuştu.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu konuşmasında, onsuz bir yılın çok zor geçtiğini ifade ederek, "Bizim için hayatı renklendiren insan Recep Yazıcıoğlu idi. Tabi herkes ve bir çok insan için. O yükü paylaşırken bazı sendelediğimiz oldu ailece ama hep yanımızda aile dostlarımız onu seven bir çok insan vardı" şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Onun bıraktığı o yol bıraktığı projeler muhakkak yaşayacaktır. Herkes bu bayrağı devralıp sonuna kadar taşınacaktır. Ben şeref duyuyorum ve şükrediyorum onun oğlu olup bu soyadını taşımaktan."

Tören konuşmaların ardından sona erdi.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 21:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?