8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat'ta anma töreni

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 3. yıldönümünde Tokat'ta anıldı. 

Denizli valisiyken Ankara-Eskişehir Karayolu'nda geçirdiği trafik kazasının ardından 6 gün komada kalan ve 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu, ilk valilik görevini yaptığı Tokat'ta anıldı. Anma programı, geçen sene olduğu gibi Vali Yazıcıoğlu'nun yakın dostlarından ve Tokat'a her gelişinde evinde kaldığı isim olan Opr. Dr. Ömer Balak'ın bağ evinde yapıldı. Programa katılanlar, Vali Yazıcıoğlu ile aralarında geçen anılarını ve duygularını dile getirdi. 

Programını açılış konuşmasını yapan "Adam Gibi Vali Recep Yazıcıoğlu" kitabının yazarı Uzm. Dr. Köksal Papuçcu, Vali Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden hasret dolu, hüzün dolu 3 yıl geçtiğini söyledi. Dr. Papuçcu, Vali Yazıcıoğlu'nun milyonların duasını aldığını ifade ederek, "Türkiye'de her kesimden insanın sempatisini toplayan, yeri geldiğinde sözlerin mihenk taşı, örneklerin hası hep o değil mi hala. Teröristler köyü bastığında olay yerine giderken, 'senin çoluk çocuğun küçük ölürsen yetim kalır. İstersen gelme' deyip bıraktığı makam şoförünün göz yaşları dindi mi acaba? O farklı bir valiydi, her türlü probleme çözüm üretmek için vardı. İnsanların önüne engel koymaktan uzak dururdu. Yeri geldiğinde halka oturup kalkmayı devlet ciddiyetine aykırı görmüyordu. Hepsinden önemlisi kendinden emindi. Ama asla halka tepeden bakmadı" dedi. 

Opr. Dr. Balak, önemli olanın öldükten sonra yaşamak olduğunu, Vali Yazıcıoğlu'nun da hala dostlarının ve sevdiklerinin arasında olduğunu söyledi. Bu arada programa telefonla katılan Vali Yazıcıoğlu'nun oğlu duygularını dile getirdi. 

Vali Erdoğan Gürbüz ise merhum Vali Yazıcıoğlu'nun sıra dışı bir vali olduğunu kaydederek, "Gerçekten cesur atak Donkişot gibi bürokrasi ile uğraşmaktan geri kalmadı. Her gittiği yerde eserler yaptı" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından programda davetlilere helva, cevizli çörek ve mevlit şekeri ikram edildi. Anma töreni merhum Vali Yazıcıoğlu'nun fotoğrafları ve yaptığı konuşmalardan bir bölümünün yer aldığı sinevizyon gösterisiyle sona erdi.
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu anma törenine, Vali Erdoğan Gürbüz, Devlet eski Bakanı Metin Gürdere,Tokat Belediyesi Eski Başkanı Hüdayi Sayıbaş, daire müdürleri ve yakın dostları katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 11:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ersin INAN IP: 62.3.32.xxx Tarih : 12.09.2006 19:51:24
Vali Recep Yazicioglu gibi insanlarin neden omurleri uzun olmuyor, hani dusunmuyor degilim? Birileri bu insanlarin omrunun uzun olmasini istemiyor. Yazicioglu, Kahveci gibi insanlar bu ulkeye az nasip olmus kisilerdir. Allah rahmet eylesin, cok degerli bi devlet adamiydi.