8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat'ta çevre harekatı

TOKAT'TA ÇEVRE HAREKATI

Tokat, Atık Su Arıtma Tesisi'nin ardından bu yıl içerisinde Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne de kavuşacak.

Tokat, Turhal, Zile ve Pazar Belediyeleri tarafından kurulan birlik tarafından katı atık deponi alanı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Pazar ile Zile ilçeleri arasındaki alanda bulunan katı atık depolama alanında müteahhit firma tarafından yapılan tesislerin tamamlanmasıyla Yeşilırmak nehri kenarında oluşan çöp dağlarının kaldırılarak parka dönüştürülmesi planlanıyor. Bu çalışmada tamamlanmasıyla Tokat'ta sıvı ve katı atıkların bertarafı konusunda önemli bir yol kat edilmiş olacak.

Çalışmaların ekim ayı sonu itibariyle tamamlanacağını ifade eden Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, "Kent merkezi ve 3 ilçemiz çöplerini standartlara uygun olarak depolayabilecekleri bir alana kavuşmuş olacağız. 42 bin metrekarelik çöp alanı düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bununda finanssal bütün sorunlarını çözmüştük. İller Bankası'ndan uzun dönemli kredi kullanmıştık. Bakanlığımızın da bize ciddi katkısı olmuştu. Her hangi bir aksilik olmadığı takdirde katı atık düzenleme tesisi projemizde bu yılın sonu itibariyle hayata geçmiş olacak" dedi.

Tesisin tamamlanması ile birlikte çevre kirliliğinin en asgari düzeye düşürüleceğini ifade eden Başkan Çiçek, "Çöp transfer istasyonu da bu yıl içerisinde bitirip 2011 yılından itibaren çöplerimizi Yeşilırmak kenarına dökmekten vazgeçeceğiz. Çöplerimiz mücavir alanımızdan 45 kilometre uzaktaki alana taşımaya başlayacağız. Bu da çevreci belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini oluşturacak" diye konuştu.

TOKAT'TA ÇEVRE HAREKATI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 10:38:03
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 17:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?