8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat'ta domates festivali sona erdi

Tokat'ta bir hafta süren Kazova-Kelkit-Topçam 4. Altın Domates Festivali, ünlü sanatçılar Murat Başaran ve Müşerref Akay'ın sahne aldığı final gecesiyle sona erdi. 

Tokat domatesinin Türkiye ve dünyaya duyurulması amacıyla düzenlenen Altın Domates Festivali, hafta boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şehir Stadyumu'nda düzenlenen final gecesinde ise hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Erdoğan Gürbüz, Tokat domatesinin marka olduğunu belirterek, "Tokat'ın domatesi, Resmi Gazete'de cuma günü yayınlandı, bir marka oluyor. Marka olmadan AB'ye giremeyiz. Bu anlamda Tokat kebabı, madımak, Zile pekmezi gibi ürünler içinde markalaşmak için müracaat yaptık" dedi. 

Vali Gürbüz, daha sonra festivalde en iyi domates üreticisi seçilen Erbaa İlçesi'nden Erkan Yağmur'a ödülünü verdi. Domates yemekleri yarışması birincisinin ise jüri üyesinin kızı olduğunun anlaşılması üzerine değiştirildiği açıklandı. Yarışmanın ikincisi Emel Yazarer, yarışmanın birincisi olarak ödülünü Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli'den aldı. 

Ödül töreni sonrasında alkışlar arasında sahneye çıkan ünlü sanatçı Murat Başaran, seslendirdiği parçalarla izleyicileri coşturdu. 

Başaran, sıcak ve sempatik hareketleriyle dikkat çekti. Sahneden inerek tüm sahayı dolaşan Başaran'a, hayranları yoğun ilgi gösterdi. Başaran, domateslerin tadına da bakmayı ihmal etmedi. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Başaran'dan sonra sahneye Türk Sanat Müziği sanatçısı Müşerref Akay çıktı. Akay, sahaya kurulan sahneye çıkmadan şarkılarını stadyum önünde seslendirdi. Topuklu ayakkabılarıyla çimler üzerinde yürümekte güçlük çeken Akay, konserine ayakkabılarını çıkararak devam etti. Vali Gürbüz'ün eşi Ayşe Filiz Gürbüz'ün Akay'a çiçek verdiği esnada ise küçük bir aksilik yaşandı. Akay'ın sahne kıyafeti Ayşe Filiz Gürbüz'ün küpesine takıldı. Akay elbisesini küpeden kurtarmayı başarırken, konser sonunda yarışmada dereceye giren domatesler vatandaşlar tarafından kapışıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 12:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAMZA KAYA IP: 195.142.247.xxx Tarih : 28.09.2006 17:26:37
ARKADAŞIM BU HABERİ GÜZELCE YAZIYORSUNDA BİRAZDAHA FOTOGRAFLA SÜSLESENDE BİZDE BUNU DIŞARIDA ARKADAŞLARA OKUTURKEN BAK TOKAT'TA ŞÖYLE DOMETES VAR DİYELİM