9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat'ta ihale atışması

Tokat Belediyesi'ne ait sebze hali yerine yapılması planlanan konut ihalesi, arsanın değeri oranında fiyat verilmediği için ikinci kez iptal edildiği bildirildi. 

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Adnen Çiçek, sebze halinin bulunduğu arsaya yapılması planlanan projenin ihalesi konusundaki çıkan haberler ve önceki gün yapılan ihale konusunda gelinin noktayı değerlendirdi. Başkan Çiçek, gazetelerde yer alan haberlerle ilgili olarak "Doğmamış çocuğa don biçildi" benzetmesinde bulunurken, proje ile ilgili üzerine vazife olmayan insanların konuştuğunu söyledi. 

Başkan Çiçek, "Nihayetteki amacımız burayı en güzel şekilde değerlendirmek, belediyeye en fazla fiyatı kazandırmak. Bunu da yaparken şehrimizin gelişmesine engel teşkil edecek olay içerisine girmemek. 'Adrese teslim, tek müteahhit giriyor' gibi ya da 'anlaştılar' gibi bunun ötesinde hayat yaşantımda felsefemde olmayacak bir takım yakıştırmalar yapıldı. Ben bunların hepsini bütün insanlara iade ediyorum. Bu insanlar Adnan Çiçek'in ne olduğunu, amacının ne olduğunu belki uzun yıllar sonra anlayacaklar. Maalesef bu konuda konuşulan konular beni fazlası ile üzmüştür. Burası sanki birilerine peşkeş çekiliyormuş gibi düşünce ve tavrın içerisine girdiler. Bu yapılan yakıştırmaları çok çirkin ve ahlaksız buluyorum" dedi. 

Başkan Çiçek, birinci ihaleyi söz konusu arsaya yeterli fiyat verilmediği için iptal ettiğini belirterek, "İkinci ihalede tekrar basını huzurunda zarflar açıldı. Bunda bir ay önce verilen fiyat 1 milyon 10 bin YTL idi, daireler hariç. Dünkü fiyatta 1 milyon 15 bin YTL. Dolayısıyla biz çok fazla düşünmeden, tekrar yeterli fiyatı bulmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal ettik. Bu birilerine ders olsun" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 19:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?