8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat'ta linç girişimi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına giren bir kişi, terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 10 kişilik bir grup tarafından darp edildi.

Üniversitenin Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne 2006-2007 yılında alınacak öğrencileri belirlemek için dün başlayan özel yetenek sınavı bugün koordinasyon testiyle devam etti.

Üniversitenin Eski Rektörlük Yerleşkesi Spor Salonunda sabah erken saatlerde başlayan sınava değişik illerden gelen 120'si kız, 566'sı erkek toplam 686 aday öğrenci katıldı.

Öğle saatlerinde verilen arada sınavdan çıkan, kimliği öğrenilemeyen bir aday, dışarıdan gelen yaklaşık 10 kişilik bir grup tarafından terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle darp edildi.

Grup tarafından bir süre tartaklanan bu kişi, olay yerine gelen güvenlik güçleri ve üniversite görevlileri tarafından kurtarılarak, spor salonuna sokuldu.

Olay sırasında burada bulunan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yavuz Selim Ağaoğlu da grup tarafından tartaklandı.
Grup daha sonra “Tokat'ta terörist istemiyoruz” şeklinde slogan atarak, üniversiteden ayrıldı.

Olayda darp edilen aday öğrenci ile tartaklanan Ağaoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Üniversitede güvenlik önlemlerinin artırıldığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 16:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?