7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'ta sahte TEDAŞ ekiplerine dikkat

Tokat'ta son günlerde işyeri ve evlere TEDAŞ görevlisi olarak giren kişilerin sahte makbuz karşılığında vatandaşı dolandırdığı bildirildi.
"TEDAŞ elemanıyız" diyerek bazı abonelerin sayaçlarını kontrol edip, kaçak elektrik kullandıklarını bildirerek, sayaçların değiştirilmesini söyleyen sahte görevlilerin, sahte makbuz keserek vatandaşı dolandırdığı kaydedilirken, Tokat'ta son günlerde yaşanan dolandırıcılık olayı nedeniyle TEDAŞ Müessese Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"TEDAŞ elemanı olduklarını beyan eden kimi şahıslarca, elektrik abonelerimizin ölçü devrinin mühürsüz olduğu, bu nedenle kaçak elektrik kullanmada olduklarını ya da sayaçlarının elektronik sayaçla değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, sayaç bağlantılarının düzeltilmesi için mühürleme, sayaç değiştirme gibi değişiklikler yapılacağı gerekçesiyle abonelerimizden sahte makbuz karşılığında para talep edildiği yönünde şikayet alınmaktadır. Yapılan ihbarlar neticesinde müessesemizce gerçekleştirilen kontrollerde, kimi abonelerimizin bu gibi şahıslara para ödedikleri anlaşılmıştır. Oysa kurumumuzun hiçbir şekilde elden para tahsilatı yapma, makbuz kesme yetkisi bulunmamaktadır"
NURHAN İÇMEZ - TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 19:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?